LITTERATURSELSKABET

VED SORTE HEST

OM SELSKABET

Teatret ved Sorte Hest sætter en stor ære i at opføre dansk dramatik, som har en stærk tilknytning til skønlitteraturen. Tidligere har vi eksempelvis opført Vita & Virginia –  en forestilling om forfatteren Virginia Woolf – og i 2016 instruerede teaterchef Maria Vinterberg forestillingen Alting er noget, der var baseret på Naja Marie Aids tekster med Sarah Boberg og Anette Støvelbæk på scenen som fortolkere af både digte og noveller. Endvidere præsenterede vi i 2018 Landet som ikke er, der var baseret på Edith Södergrans poesi sat op med Rosalinde Mynster i hovedrollen og med Henriette Groth som komponist og musiker.

Vi er med andre ord i fuld gang med at etablere en bro mellem teater og litteratur og vi forsker i nye former og metoder til formidling af ordene og det pågældende arrangement er skabt ud fra et ønske om at fokusere på formidlingen af performance og poesi med et internationalt præg.

HISTORIE

Litteraturselskabet ved Sorte Hest blev etableret af Sorte Hests bestyrelsesmedlem Marie Scott Poulsen i 2013. Selskabet begyndte som en læseklub bestående af en kreds af kvinder, der ikke syntes at Hestens litterære potentiale blev udnyttet godt nok. Derfor etablerede de litteraturselskabet.
I perioden 2015-frem til august 2018 har digteren  Mette Moestrup været kurator for selskabet og og forestået en lang række af arrangementerne.

NYHEDER // LITTERATURSELSKABET

Søg