2048-x-720-forough-farrokhzad

TEATER TUGT

præsenterer

FLERE STEMMER

EN AFTEN MED TEKSTER AF DIGTEREN FOROUGH FARROKHZAD
OPLÆSNING PÅ DANSK OG FARSI MED MUSIK

2. november 2020 kl. 20.00

OM ARRANGEMENTET

Et møde med Irans bedst kendte og mest nyskabende poet i foyeren på Teatret ved Sorte Hest.

Forough Farrokhzad (1935-67) var kun 32 år da hun døde, men nåede i løbet af sit alt for korte liv at skrive poesi, der sendte chokbølger gennem Iran og hele verden. En stærk stemme, som stadig den dag i dag kan få brystet til at skælve med sin både voldsomme og sanseligt nænsomme behandling af femininitet, natur og kærlighed.

Denne aften får publikum mulighed for at dykke ned i Forough Farrokhzads poetiske univers og høre digtene gennem tre forskellige kvindestemmer med en moderne klangbund. Et udvalg af Forough Farrokhzads digte bliver læst op både på originalsproget farsi ved den iranske skuespiller Mona Beigi og på dansk ved skuespiller Rosalinde Mynster. Digtene væves ind i et musikalsk univers komponeret af musikeren Ghazal, der arbejder i et krydsfelt mellem iransk og vestlig poptradition.

FLERE STEMMER er det første arrangement i en reading-føljeton af teaterkollektivet Teater Tugt. Konceptet består i at bringe flere ikkevestlige tekster og performere ind på de danske scener samt at udfordre reading-formatets udtryk.

Arrangementet varer ca. 1 time uden pause.  Maks. 40 pladser.

MEDVIRKENDE

Mona Beigi
Rosalinde Mynster
Ghazal (Melodi Soltani)

INSTRUKTION

Nynne Roberta Pedersen

DANSK OVERSÆTTELSE

Shadi Angelina Bazeghi
Kun stemmen bliver tilbage
Gyldendal 2013

NYHEDER // FLERE STEMMER – 2020

Søg