ANETTE STØVELBÆKSKUESPILLER

CV

ANETTE STØVELBÆK
FØDT: 1967

MEDVIRKEDE I ALTING ER NOGET 2016, RUNDT PÅ GULVET 2011, EFTERÅR OG VINTER 2009, LUKKEDE DØRE 2006, SANDHED OG KONSEKVENS 2021 og 2023 ALTING ER NOGET 2.0 2023

Uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1997.

Fik sit gennembrud i rollen som Olympia i dogme-filmen Italiensk for begyndere fra 2000, hvilket indbragte hende en nominering til Bodil-prisen for bedste kvindelige hovedrolle. Siden har hun bl.a. medvirket i filmene De fortabte sjæles ø, 1:1, En som Hodder, Hævnen og Kapgang, og i tv-serierne Hotellet, Forsvar, Krøniken, Livvagterne, Lærkevej og Sygeplejeskolen samt som Alice Frigh i alle sæsoner af Badehotellet. Sideløbende har man kunnet opleve hende i talrige teaterforestillinger, heriblandt Dæmoner på Østre Gasværk Teater, En sælgers død på Det Kongelige Teater, Misantropen og Om et øjeblik på Betty Nansen Teatret, Som man behagerDen politiske kandestøber og senest Maskerade på Grønnegårds Teatret, Helmer Hardcore på Teater V, Kvindernes hævn på Nørrebro Teater, Min far og Peer Gynt på Folketeatret samt Lukkede Døre, Efterår og vinter, Rundt på gulvet, Alting er noget, Sandhed og konsekvens og Alting er noget 2.0 på Teatret ved Sorte Hest.

Anette Støvelbæk blev i 2021 hædret med Lauritzen-prisen for sine kunstneriske præstationer indenfor dansk teater, tv og film.

Søg

RICKARD STAMPE SÖDERSTRÖM