LATE NIGHT: BUKOWSKI

8.+9.+14.+15. november.2013

OM FORESTILLINGEN

Jesper Lohmann og Peter Gantzler læser Charles Bukowski 4 aftener i november.
8.+9.+14.+15. nov.2013

”Charles Bukowski var det, som alle kunstnere drømmer om at være – ærlig, direkte og kompromisløs”. Således fortæller Peter Gantzler og Jesper Lohmann om deres forhold til Bukowski og hans poesi. Fascinationen af en mand, der formåede at leve et liv i selvdestruktivitetens tegn samtidig med at han skrev smuk og ærlig poesi, har fået de to til at fremføre udvalgte digte i en klassisk beat ’n’ poetry stil. Med stemningsskabende musik vil de bringe både det følsomme og det seje i Bukowskis poesi til vejs i en stil der ikke er forfinet. Den intime foyer på Teatret ved Sorte Hest er med til at genoplive 70’erne seks aftener i november, når Jesper Lohmann og Peter Gantzler fremfører digte af Bukowski.

Charles Bukowski har – sit sene gennembrud til trods – været en inspirationskilde til mange forfattere, og et nær-møde med døden i hans ungdom har formentlig været bidragende til hans kompromisløse stil. Han stillede sig uden for de klassiske miljøer, og var ikke bange for at afvise udgivere, der ville putte ham i en kasse og kompromittere hans skrivning. De mange selvbiografiske digte og prosatekster vidner om et liv på kanten, men også om en mand der viste sig pålidelig og hårdtarbejdende, når det var nødvendigt.

“Det virker som om, at visse folk mener, at poesi og digte skal være på en bestemt måde. Til dem er der bare at sige, at der er hårde tider på vej. Flere og flere vil dukke op og bryde deres forestillinger. Det er hårdt …jeg ved det, det er som hvis nogen knepper din kone mens du er på arbejde, men som man siger …livet går videre.”

Charles Bukowski

MEDVIRKENDE

Jesper Lohmann og Peter Gantzler

TEKST:

Charles Bukowski

NYHEDER // LATE NIGHT: BUKOWSKI

ÅRSKORT

ÅRSKORT

TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Søg