VITA & VIRGINIA

28.OKT. – 19. NOV. 2016

Man-fre kl. 20, lør kl. 17

OM FORESTILLINGEN

Forestillingen spilles på engelsk

Vita & Virginia handler om forholdet mellem to af det 20. århundredes mest feterede engelske kvindelige forfattere. Virginia Woolf og den aristokratiske Vita Sackville-West. De to kvinder mødtes for første gang ved en middag i 1922. Virginia var 40 år, Vita var 10 år yngre. Begge var gift, og Vita havde to unge sønner. Vita var en ”Sapphist” og havde mange lesbiske affærer før og efter Virginia. Hendes mand, diplomaten Harold Nicholson havde også affærer med mænd. De var dog lykkelig gift. Virginia var gift med Leonard, havde ingen børn og var seksuelt uerfaren, nærmest frigid.

Så begyndte en affære mellem Vita og Virginia, der varede cirka 20 år, indtil Virginia begik selvmord i 1941.

ANMELDELSER

Dagbladet Information: 
Forestillingen om Virginia Woolf og hendes lesbiske kærlighed er blevet til stærk kvindeteater på Teatret ved Sorte Hest. Sjældent hører man så smukt engelsk på en dansk teaterscene som her.

Kulturtid ***** (5/6 stars)
Forestillingen handler ikke kun om en lesbisk affære mellem to overklassedamer i Bloomsbury kredsen. Den er især interessant, fordi den giver et indblik i tanker over tid hos eliten fra kunst, relationer til anden verdenskrig. Se forestillingen – den begynder allerede i teatrets foyer, hvor laminerede kort fortæller om personkredsen omkring de to hovedpersoner.

CPHCulture *****(5/6 stars)
For producenterne Why Not Theatre og for Teatret ved Sorte Hest er forestillingen en triumf. For publikum en uomgængelig teateroplevelse med skuespilkunst af allerfineste karat.

Ungteaterblod ****(4/6 starts)
Med hvis du er indstillet på at lytte, så kan jeg garantere, at du får en brillant og berigende oplevelse i selskab med det engelske sprog, når det er bedst!

The Copenhagen Post *****(5/6 stars)
The gifted actresses dive into the depths of the text, as their relationship turns from being one of admiration to love, and then hatred and reconciliation. Prepare to be dazzled!

KOP Kultur ***** (5/6 stars) 
… en skøn og vigtig kærlighedshistorie, som et lille nedslag i homo- og litteraturhistorien, hvor det rene teater viser sin sande styrke.

OplevByen **** (4/6 stars)
Lyt til det fantastiske sprog, iagttag mimikkens små spor, og lad dig, som i de klassiske kunstarter, føle, hvordan forholdet mellem Vita og Virginia bevæger sig frem og tilbage, op og ned.

NYHEDER // VITA & VIRGINIA

ÅRSKORT

ÅRSKORT
TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Download pressemeddelelse

Søg