GRATIS READING 4. OKTOBER KL.16.00: ROSENBAUMS REDNING

 In Ikke kategoriseret

Onsdag 4. oktober 2023 kl. 16.00 lægger vi foyer til en reading på et nyt stykke engelsk dramtik om Danmark:

ROSENBAUMS REDNING
Af Alexander Bodin Saphir

Readingen fremføres på dansk af Sarah Boberg, Lars Mikkelsen, Jesper Hyldegaard m.fl., let iscenesat af Simon K. Boberg, som også har oversat teksten fra engelsk sammen med August Bovin Boberg.

Gratis entré og tilmelding ikke nødvendig – bare duk op. Readingen varer ca. 1 time og 30 min. Bagefter er baren åben, og der vil være mulighed for at sludre lidt med dramatikeren og holdet.

ROSENBAUMS REDNING er skrevet af den engelske dramatiker Alexander Bodin Saphir, som har rødder i det jødiske samfund i Danmark. Stykket er inspireret af hans egne bedsteforældres flugt til Sverige under besættelsen og kaster nyt lys over politik, menneskeskæbner og filosofi.

ROSENBAUMS REDNING havde urpremiere i 2019 på Park Theatre i London. Siden er det blevet præsenteret i New York, det bliver sat op i Grækenland i denne sæson, og andre opsætninger er på vej, men det ligger dramatikeren meget på sinde, at stykket også bliver vist for et dansk publikum.

I år er det 80-året for de danske jøders flugt over sundet, og readingen er en del jubilæet, der markeres flere steder i løbet af oktober.

Søg

PRESS FOR CHAMPAGNESANDHED OG KONSEKVENS. Foto: Robin Skjoldborg