GODNAT ALBERT

09. SEP – 15. OKT 2016
Man-fre kl. 20, lør kl. 17

Instruktør: Maria W Vinterberg
Scenograf: Marianne Nilsson
Lysdesigner: Søren Kyed
Kostumedesigner: Mikael Jensen
Dramatiker, forfatter: Peter Nordahl
Fotograf: Robin Skjoldborg
Producent: Teatret ved Sorte Hest
Arrangør: Teatret ved Sorte Hest

OM FORESTILLINGEN

I Efteråret 2016 byder Teatret ved Sorte Hest velkommen til sæsonens første egenproduktion. GODNAT ALBERT, som har urpremiere d.9.september 2016.

Forestillingen GODNAT ALBERT er på alle måder kulminationen på Maria Vinterbergs ambition om at skabe et nyt stykke dramatik specielt udviklet til Teatret ved Sorte Hest. Stykkets form er baseret på den absurde skrivetradition, som er kendetegnet ved sin originale vinkel på tilværelsens ulidelige lethed, sin sorte humor og vederstyggelige, rørende karakterer.

Forfatteren Peter Nordahl debuterer som dramatiker på Hesten med sin historie om krigsveteranen Albert Welenkraft. der ligger i sin lejlighed med koldbrand i benet, hvor hans uregerlige søn, Georg Welenkraft, og en kvindelige overbo, Grethe Suhrmass, med den mystiske samlermani, sætter hans nerver på prøve. Verdenen udenfor er tilsyneladende ved at gå under. Oliekilderne er ved at være tømte, og børnene går til angreb, når man henter brænde i kælderen. Da militærpolitiet tilmed afleverer et skæbnesvangert brev, skrues der yderligere op for det absurde drama. Hvem er Albert Welenkraft egentlig, og hvad er sandheden om hans søn?

GODNAT ALBERT er med andre ord et nyskrevet absurd drama!

Teaterchefen instruerer selv, og Alberts bopæl er skabt af Vinterbergs faste teaterpartner, scenografen Marianne Nilsson.

Det er lykkedes teatret at overtale Mikael Helmuth at komme til København for at spille titelrollen som Albert. Mikael Helmuth har været i Herning i fjorten år, hvor han har siddet i chefstolen på Team Teatret. Han flankeres af Paw Henriksen, som spiller Alberts søn, Georg Welenkraft,og det er til stadighed teatrets store fornøjelse at byde ham velkommen til vores lille intime scene på første sal. Grethe Suhrmass fragile sind er lagt i kroppen på Julie R Ølgaard, som tidligere har spillet på teatret i Anna Bro´s absurde komedie HJÆLP!. Hun er hjemvendt fra LA efter 2 års ophold, og vi glæder os til at have lidt amerikansk vingesus i huset og….håret.

Det er med andre ord et bomstærkt hold, der indleder vores nye sæson på Teatret ved Sorte Hest, og vi glæder os til at byde ALLE velkommen til absurde aftener i teatrets lyse mørke.

KUNSTHUS-ARRANGEMENTER – GODNAT ALBERT

I forbindelse med forestillingen Godnat Albert, afholder vi en række ekstra-arrangementer efter forestillingerne.

Følg med på denne side, hvor vi løbende vil opdatere med nye arrangementer. Indtil videre har vi to fastlagte, men der er flere i støbeskeen.  Har man billet til forestillingen GODNAT ALBERT på de pågældende dage, er der fri adgang til arrangementerne.

TORSDAG D. 22. SEPTEMBER 

Q&A MED HOLDET BAG GODNAT ALBERT

MARIA VINTERBERG, PETER NORDAHL

MIKAEL HELMUTH, PAW HENRIKSEN & JULIE R. ØLGAARD

Skabelsen af et nyt stykke, skriveprocessen og arbejdet på scenen med de nye ord. Hvordan har de arbejdet med de tre karakterer? Hvordan er stykket blevet til?

Publikum får muligheden for at stille spørgsmål efter forestillingen og dykke lidt dybere ned i dette skønne stykke.

Arrangementet bliver afholdt efter forestillingen og varer ca. 30 min. 

TIRSDAG D. 27. SEPTEMBER 

FOREDRAG MED HENRIETTE MUNKHOLM

FORENINGENEN FOR POST TRAUMATISK STRESS

Henriette kommer fra landsforeningen for Post Traumatisk Stress og fortæller sin personlige historie, samt generelt om lidelsen PTSD. Hun er tidligere fængselsbetjent og lider af PTSD.

I en række foredrag sætter vi fokus på tematikkerne bag forestillingen GODNAT ALBERT. Dette foredrag er det første i rækken. Initiativet er sat i værk, da vi gerne vil dykke lidt dybere og supplere med historier fra virkeligheden.

Vi håber på at lægge op til debat hele efteråret. Senere på efteråret vil der blive afholdt veteran-aftener, og vi får muligvis også besøg af en krisepsykolog, samt en ekspert i Absurd Teater. Hold øje med opdateringer for fremtidige arrangementer. Arrangementet foregår efter forestillingen og varer 30-40 min

Foredrag ved Peter Nordahl
Torsdag d. 11. september kl. 20

NYHEDER // GODNAT ALBERT

ÅRSKORT

ÅRSKORT
TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

DOWNLOAD PRESSEMEDDELSE 

TIL SKOLERNE

Vi har lavet en række skolematerialer til Godnat Albert, som kan downloades og bruges før og efter forestillingen.

GODNAT ALBERT – SKOLEMATERIALE

Søg