HJÆLP!

15. mar. – 25. apr. 2013

man-fre kl. 20, lør kl. 17

HJÆLP! har fået økonomisk støtte af:

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal; Beckett Fonden; Ernst B. Sund Fonden; Fehrs Fond.

Om forestillingen:

Af Anna Bro

Tre søstre modtager efter adskillige års tavshed et brev fra deres globetrotter-mor. Der står bare ét ord: ”Hjælp”. Brevet tvinger søstrene, hver udstyret med betydelig ration selvoptagethed og afmålt omsorg overfor hinanden, ud på en rejse for at finde moderen, sig selv og hinanden.

Programtekst

Kære publikum.

Der er landet en moderne absurdist på Teatret ved Sorte Hest. Hun hedder Anna Bro og hun er mere end velkommen herude. Anna udfordrer sit publikum, skuespillerne og iscenesætteren. Hun tør udfordre med sin form, sit sprog og med sin person. Det er en sand fornøjelse at grave sig ned og ud og ind og op i Annas univers.

Vi er blevet rumforskere undervejs i processen…. Vi har bevæget os ind og ud af psykiske rum. Vi har presset os derind, vi er blevet sparket derind, vi er blevet lokket derind og vi er blevet kostet derind.

Vi har oplevet at et psykisk rum kan være fyldt med minder. Det kan være et rum man elsker at besøge. Det kan være et rum, man er bange for at gå ind i. Det kan være et rum der beroliger. Det kan være et rum der larmer så man ikke kan holde ud at være derinde. Det kan være et rum hvor man bliver en anden, end den man tror man er.

Nogen gange skal man lade være med at gå derind. Nogle gange skal man gå derind for at kunne komme ud igen. Nogle gange bliver man skubbet ufrivilligt derind, fordi man ikke var opmærksom på at gore tilstrækkelig modstand mod at gå derind. Man kan være så nysgerrig, at man simpelthen bliver nødt til at gå derind.

De færreste kan styre hvornår de går derind. Lige pludselig er man der bare. Måske var det musikken fra Starwars, måske var det en lugt af karry. måske var det smagen af et pebermyntetyggegummi eller måske var det et brev fra mor, hvori det enste der stod var: HJÆLP! ?

Velkommen til foråret Teatret ved Sorte Hest

Kærlig hilsen

Maria Walbom Vinterberg

MEDVIRKENDE

        Laura Christensen, Julie R. Ølgaard og Helle Dolleris

Instruktør: Maria Vinterberg
Scenograf: Marianne Nilsson
Lysdesigner: Bjarne Olsen
Kostumedesigner: Mikael Jensen
Dramatiker, forfatter: Anna Bro
Fotograf: Maiken Norup
Producent: Teatret ved Sorte Hest
Arrangør: Teatret ved Sorte Hest

NYHEDER // HJÆLP!

ÅRSKORT

ÅRSKORT
TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Download pressemeddelelse

TIL SKOLERNE

Vi har lavet en række skolematerialer til HJÆLP!, som kan downloades og bruges før og efter forestillingen.

Download skolemateriale

Søg