LANDSDÆKKENDE FEJRING AF DANSK SCENEKUNST

 In Ikke kategoriseret

I år er det intet mindre end 300 år siden, at der for første gang offentligt blev spillet teater på dansk. Det skete 23. september 1722 på Teatret i Lille Grønnegade med premieren på en dansk oversættelse af Molières Gnieren. Kun to dage senere fik Holberg sin dramatikerdebut samme sted med sin første komedie Den politiske Kandestøber, som jo stadig spilles rundt om på de danske scener den dag i dag.

På Hesten erklærer vi os rørende enige i, at dansk teaters 300 års-jubilæum fortjener en storstilet fejring som den, der faktisk allerede er i gang over hele landet. Hesten har bl.a. bidraget til en omvandrende teaterhistorisk jubilæumsudstilling, som i perioden 13. september – 23. oktober kan opleves i ti forskellige danske byer.

Den allerstørste enkeltstående fejringsdag er selvfølgelig 23. september 2022, hvor Chefhoppen og Arbejdshestene vil drage i fælles delegation for at deltage i festlighederne omkring Kongens Nytorv i København.

LÆS MERE OM DANSK TEATER 300 ÅR HER

Søg

Æres-Hestestol 2022