TEATERCHEF ER “RÆDSELSSLAGEN FOR AT SKULLE ÅBNE”

 In For-omtaler

I sidste uge postede vores teaterchef Maria Vinterberg et indlæg i genåbningsdebatten på Facebook. Berlingske er gået videre med sagen, og en af avisens journalister har talt med Maria Vinterberg. Det har resulteret i en artikel, som siden fredag har floreret på nettet.

I dag mandag 10. januar 2022 er artiklen trykt i papiravisen, og det uddybes blandt andet, hvorfor teaterchefen er rædselsslagen for at åbne:

Hvis en forestilling aflyses, skal billetterne refunderes, men de ansatte – bortset fra den ene syge person, hvis løn bliver dækket –  skal stadig have løn. På nogle teatre er der dubleanter og forsikringer mod den slags aflysninger. Men Teatret ved Sorte Hests indtægter og kommunale bevilling på 2,3 millioner kroner om året er slet ikke nok til at dække udgifter til dubleanter og aflysningsforsikring, svarer Maria Vinterberg, da Berlingske spørger til det.

»Det er derfor, jeg siger, at jeg er rædselsslagen for at skulle åbne, fordi vi simpelthen ikke ville kunne klare den, hvis vi skal aflyse så mange udsolgte forestillinger fordi én person har fået corona. Hvis man vil have, at der skal være små teatre, så bliver politikerne nødt til at hjælpe os,« siger teaterdirektøren.”

Berlingske har yderligere talt med medlem af kultur- og fritidsudvalget i Købehavns Kommune, Karina Bergmann (K), samt den nyudnævnte kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard (R). Sidstnævnte udtaler:

»Det er utrolig vigtigt, at vi får gang i kulturlivet igen, så vi kan få glæde af de fællesskaber og det sammenhold, kulturlivet skaber. Der er ikke så meget konkret, jeg kan gøre lige nu, men jeg vil kontakte regeringen og De Radikales kulturordfører, Zenia Stampe, og gøre opmærksom på problemet,« siger Mia Nyegaard.

 

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ BERLINGSKE.DK HER

Søg

Maria Vinterberg. Foto: Robin SkjoldborgMENS VI VENTER PÅ GODOT. Foto: Robin Skjoldborg