“JEG HÅBER IKKE, VI SKAL ÅBNE TEATRET, FØR DER ER STYR PÅ SMITTEN”

 In For-omtaler

Teaterchef Maria Vinterberg har været i blækhuset her til formiddag. Hun har skrevet noget klogt om, hvordan det er at tage ansvar for at lave teater under en pandemi:

Teatrene har dét enestående problem i kulturbranchen, at hvis én bliver syg, så skal vi aflyse aftenens forestilling. Vi leverer live, med levende mennesker, der skal stå fysisk på en scene. Smitte er lig med nul komma nul forestilling. Og branchens berømte indtag af panodiler og treo er ikke nok, når pandemier raser, og isolationer skal overholdes. Sådan er det ikke i en biograf. Sådan er det ikke på et museum.

Når der ikke er restriktioner og hjælpepakker, så udløser en sygemelding dækning af den ene person, mens teatret taber hele billetindtægten og skal betale løn til resten af aftenens hold. Det har vi altid levet med, og vores absurde økonomi rækker ikke til en dyr forsikringsordning. Men risikoen for aflysninger af forestillinger lige nu, er jo urimelig høj.

Så please, lad være med at åbne, før der er en begavet politiker der forstår problematikken og hjælper os.”

LÆS HELE INDLÆGGET PÅ FACEBOOK HER

Søg

SANDHED OG KONSEKVENS. Sarah Boberg og Niels Ellegaard. Foto: Robin SkjoldborgArtikel i Berlingske 10.01.22