NYT NYT NYT NYHEDSBREV: APRIL I SIGTE! ? ? ?

 In Nyhedsbreve

LÆS HELE NYHEDSBREVET HER

ET LILLE BITTE INDBLIK
– og noget om at huske citronmånerne

I et kort sekund stoppede jeg med at arbejde, for at kigge mig omkring og lytte…. mine tanker kom på en lille rejse…måske var det en kort absence…

Inde fra foyeren kunne jeg høre tonerne fra en af min ungdoms allerkæreste film: Flashdance, fordi holdet fra musicalen brugte vores lokaler til sangprøver. De har premiere i Århus om nogle uger, og tro mig, der blev skrålet igennem derinde. Jeg spekulerer på om de bruger citron i deres the…Fra første sal kunne jeg høre stampende feminister fra Kussesumpen, som kæmpede med tekster og bevægelser inden deres premiere om onsdagen. Der står et citrontræ i deres scenografi…

På kontoret havde vores produktionsleder telefonsamtale med dramatikeren fra holdet bag vores næste gæstespil fra Johns Teater: “I Nat kommer Krigen Hjem”.De prøver/øver ovre i lokalerne hos vores venner på Nørrebros Teater. De lander i vores hus i næste uge og så skal det gå hurtigt med at blive klar til premieren d. 11.april, og han løber stærkt for at komme alle deres ønsker i møde. Jeg skal huske at spørge ham… Spiser han egentlig citron-måne?

Ved det midterste bord sad vores kommunikations-kvinde og fotograferede de allerældste billeder af skønne Maria Stenz til instagram-profilen. Historien og fremtiden mødes, når vores nyeste skud på personale-stammen finder guld til vores sociale medier. Jeg har faktisk glemt at spørge hende, om hun kan lide citron-måne.

En skattet medarbejder er retur efter langtidssygemelding og den lille sære larm fra hans computer, som iøvrigt stammer fra dens ufrivillige ophold på en brødrister for nogle år siden, var en kærkommen påmindelse om at vores lille faste stab atter er fuldtallige og at han trænger til at få en ny computer. Må huske, at han KUN spiser cirtron-måne fra Karen Wolf, næste gang der skal spises kage på kontoret.Gennem et af vinduerne kunne jeg skimte vores kvindelige praktikant, der var på vej ind for at blive undervist i vores billetsystem. Vores teater er første stop på hendes vej mod jobmuligheder i teaterverdenen, og I kan godt glæde jer derude. Hun er fuld af talent!!! Er ret sikker på hun kunne være citron-måne-typen. Må huske at spørge…

Teatret har jo fået en sekretær der oftest arbejder stående. Og mens hun stod der ved hæve/sænkebordet og ondulerede tal og mails og frokostordninger og billetsalg og årskataloget og mine gule huskesedler og hele verden… så kom jeg i tanke om at hun skal have et påskeæg. Hun har en sød tand. Det er som regel hende der køber citron-måne, så det behøver jeg ikke huske på.

Selvom vores bartendere og Oliver ikke var fysisk tilstede kom jeg også til at tænke på dem. Vi savner dem om dagen. Og selvom vores bygger er blevet snedker på National Museet, så kom jeg også til at tænke på at vi savner ham i hverdagen. Jeg må huske at stille citronmåne til dem allesammen.

Et kort sekund blev til et langt sekund af hovedkulds beundring for alle mine mange kollegaer, der drøner rundt og får det lille-sorte-heste-teater og mine tanker til at flyve hele vejen  op til citron-månen. Jeg må huske at fortælle dem alle sammen, hvor meget de betyder for teatret og mig. Det kan jo være de ikke ved det…

PS: Vi er ikke sponsoreret af en kagefabrik…

De allerbedste hilsner fra
Maria Vinterberg
teaterchef

Søg

FOTOGRAF - OPDATERESI NAT KOMMER KRIGEN HJEM 2019Foto: Thomas Cata, Tegning: Erik Petri, Grafiker: Jakob Rønlov