‘TALK BACK’ – KAMPEN FOR DIVERSITET I SCENEKUNSTEN

 In Vores Venner

 

Tirsdag d. 23. april kl. 21.30 – 22.30

TALK BACK

KAMPEN FOR DIVERSITET I SCENEKUNSTEN

 

I forbindelse med gæstespillet I NAT KOMMER KRIGEN HJEM af Johns Teater, kan du komme til interessant talk om diversitet i scenekunsten. 

Johns Teater har siden sin etablering arbejdet for at skabe større kønsdiversitet og etnisk diversitet i den danske scenekunst. I aftens ‘Talk Back’ byder vi velkommen til en diskussion af, hvilke parametre vi blandt andet har udfordret i teatrets produktioner; større etnisk mangfoldighed i casting, etnisk og kønsmæssig ligestilling både på og bag scenen og historier fortalt fra en anden vinkel end majoritetskulturen og brugen af andre, ikke-vestlige dramaturgier.

Forestillingens instruktør Christoffer Berdal og den ene af forestillingens dramatikere Joan Rang Christensen fortæller om deres proces med at skabe forestillingen, som startede i 2015 med en kæmpe konflikt og en heftig 48-timers forhandling om etnisk diversitet. I samtalen fortæller de, hvordan de kom videre derfra, og hvad de lærte undervejs.

Samtalen er moderat af kønsforsker Dorte Madsen, der som den eneste i Danmark har lavet statisk forskning af diversitet i teaterbranchen, og som også vil fortælle om sin egen forskning.

 

JOAN RANG

Joan Rang Christensen er dramatiker, founder og kunstnerisk leder af Johns Teater. Har skrevet tekster til over 40 scene- og radioproduktioner og har fået værker opført i England, Tyskland, Sverige og USA.

 

christoffer berdal

Christoffer Berdal er sceneinstruktør og formand for Danske Scenekunstnere med over 70 iscenesættelser bag sig siden 1996. Bl.a. Livsens Ondskab på Nørrebros Teater, Engle i Amerika på Betty Nansen og Familien Gregersen Sagaen på Århus Teater.

 

Dorte Madsen

Dorte Madsen er Cand.mag. i teater- og performancestudier med speciale i køns- og minoritetsstudier. Stifter og faglig leder af det tværfaglige udviklingsprojekt Statistik & Beretning og det dansk-irakiske samarbejde Crossborder Factory, begge med fokus på køn, etnicitet og performance. Ligestillingsekspert, konsulent, debattør og skribent i bl.a. Information, Sceneliv, KVINFO, Forsøgsstationen, Teater1 og senest i danske sceneinstruktørers fagblad Det Postomdelte med artiklen Køn, etnisk diversitet og cash. Tidligere kunstnerisk leder af Teater Zenit og instruktør på bl.a. forestillingerne Augustine Big Hysteria og Inuit Barok Chok. Vinder af Teater Kalaidoskops dramatikerkonkurrence i 2000 med forestillingen Betty Love

Søg

NYHEDSBREVAnmeldelse