HER KAN DU LÆSE OM:

DET SPRINGENDE PUNKT

HJERNEKASSEN SPECIAL

ANMELDER-HESTE

 

DET SPRINGENDE PUNKT

Den 20. september til den 2. november

Med forestillingen Det Springende Punkt sætter Teatret ved Sorte Hest fokus på processen at blive digter, at erkende sig selv og befri sig gennem digtet. Karen-Lise Mynster står alene på scenen i en fortættet fortælling i ord, billeder og ny  musik, som åbner sæson 2013/2014 på Teatret ved Sorte Hest.

DSP-560x320

Det Springende Punkt er baseret på digte af Inger Christensen.
Det Springende Punkt handler om et menneskes passionerede søgen efter at kunne fortælle om en verden, der er for mægtig til at forstå. Publikum følger hendes kamp for at bevare poesiens dimension, så vi kan udvikle os og bevare empatien og menneskeligheden. Situationsmæssigt kæmpes kampen på psykiatrisk afdeling, hvor patienterne er visionære og kan se en mere kærlig verden end den fungerende. Det Springende Punkt tager udgangspunkt i brudstykker af Inger Christensen digte Det, Lys, Græs og Alfabet. Forestillingen fortæller om kærlighedens vanskeligheder i parforholdet. Den fortæller om menneskets vidunderlige liv og verden, sat overfor dets tragiske, apokalyptiske ødelæggelse af sine livsbetingelser.

For yderligere information se www.sortehest.com.
Billetter kan bestilles på www.teaterbilletter.dk

 

HJERNEKASSEN SPECIAL!

9. sept. 2013

I forbindelse med årets GOLDEN DAYS FESTIVAL om filosofi, åbnes HJERNEKASSEN for en SPECIAL-udgave om udviklingen fra eksistentialismen til absurdismen.

Hjernekassen_Special

HJERNEKASSEN SPECIAL ER EN DEL AF GOLDEN DAYS FESTIVALEN
Teatret ved Sorte Hest har tradition for at spille det absurde teaters klassikere og nyskrevet dramatik i den absurde tradition. HJERNEKASSEN SPECIAL giver publikum mulighed for at få et dybere indblik i baggrunden for og aspekter ved denne stilart, som forundrer, morer og rører så mange. Peter Lund Madsen præsenterer de fire foredragsholdere:! Joakim Garff, cand.teo. og lektor v. Søren Kierkegaard Forskningscentret, diskuterer hvorvidt Kierkegaard var eksistentialist eller ej.! Ulla Kallenbach, phd.stip. v. teatervidenskab på Københavns Universitet, fortæller om eksistentialismens forhold til fantasibegrebet.! Bent Holm, dr.phil. i teatervidenskab, rejser spørgsmålet om, hvor absurd absurdismen er i virkeligheden – og på scenen.! Lars Bukdahl, cand.phil. i litteraturvidenskab, demonstrerer den postmoderne komiks grænseløse (og smagløse) meningsløshed fra Line Knutzon til Jim Carrey.

Desuden medvirker HJERNEKASSENs underholdningsorkester & Lili Winkel synger hjernesange.

For yderligere information se www.sortehest.com.
Billetter kan bestilles på www.teaterbilletter.dk

 

ANMELDER-HESTE

Jesper Binzer, Søren Fauli, Mattias Hundebøll og Peter Lund Madsen

Når Teatret ved Sorte Hest slår dørene op til sæson 2013/2014 kan publikum glæde sig til en sæson, der står i kvindernes tegn. Huset er fuldt af instruktricer, sangerinder, digterinder, forfatterinder og kvindelige scenografer på og bag scenen. Men det skal også myldre med mænd på teatret. Og de er velkomne. Meget velkomne. Derfor har Teatret ved Sorte Hest bl.a. nedsat en mandlig anmelder-kvartet bestående af Jesper Binzer, Søren Fauli, Mattias Hundebøll og Peter Lund Madsen til at anmelde hele sæsonen og uddele Sorte Heste.

Følg Anmelder-hestene på FACEBOOK og på www.sortehest.com.