ISCENE HAR TALT MED AMIRA JASMINA OM MONOLOGEN VIVA LA FRIDA!

 In Ikke kategoriseret

Om gud og corona vil, får vi efter påske besøg af skuespiller Amira Jasmina, som selv har researchet og skrevet monologen VIVA LA FRIDA! Sidste år spillede hun den på turne 30 steder over hele landet, og 16. april – 1. maj 2021 er hun klar på scenen her hos os på Teatret ved Sorte Hest.

I den anledning har nyhedsmediet ISCENE talt med Amira under temaet Kvinder i kunsten. De vil blandt andet vide, hvorfor vi skal se et portræt af den ikoniske mexicanske kunstner Frida Kahlo (1907-54) i dag?

“Frida er nok historiens mest fantastiske eksempel på, hvordan man kan blive udsat for selv de værste ulykker, og alligevel leve et meningsfuldt liv. Det tror jeg er vigtigt at blive mindet om i disse år, hvor mennesket oplever stor modgang – både personligt og globalt.

Derudover er det også en historie om Cristina Kahlo, lillesøsteren, som har stået i skyggen af Frida. Forestillingen fortæller os om to meget forskellige kvinder. Frida, som er modig og som tør stå i sit lys og skinne med både sit talent og med alle sine dæmoner, og Cristina Kahlo, den altopofrende lillesøster, som gør alt “det rigtige”, men alligevel har svært ved at leve sit eget liv fuldt ud og finde sig selv. Måske hun beundrer Frida lidt for meget?

Vi kan sagtens kan beundre og påskønne andres talenter, men vi bør også huske, at vi skal finde vores egen plads i verden, og det er ikke altid en gode idé at sammenligne os med andre, så kan vi miste os selv. Vi skal på hver vores rejse gennem livet. ”

LÆS HELE INTERVIEWET PÅ ISCENE HER

Søg

Teatret ved Sorte Hest er blevet venskabsteater for FGU Vestegnen, afd. BrøndbyBestil teaterkataloget sæson 2021-22