Viva la Frida! Gæstespil om Frida Kahlo kommer til Hesten

 In Vores Venner

“Stærkt og rørende portræt af en usynlig søster”

– Fyens Stiftstidende

“Viva la Frida! er teater i særklasse.”

– Den 4. Væg

Den 4. maj er der re-premiere på den anmelderroste forestilling Viva la Frida!Teatret ved Sorte Hest i København. Gæstespillet, som i sommer kunne opleves på teater Momentum i Odense, er skrevet og produceret af skuespiller Amira Jasmina Jensen og har en anderledes tilgang til den berømte afdøde mexicanske kunstner Frida Kahlos liv. I stedet for udelukkende at fokusere på Frida, har Amira Jensen fundet det interessant at fortælle historien gennem lillesøsteren Cristinas øjne, og derigennem forsøge at skabe et mere virkelighedsnært billede af Frida Kahlo.

Vi befinder os til Kahlos begravelse, hvor lillesøsteren Cristina reflekterer over et liv i Fridas altdominerende skygge. Her er sorgen over tabet af søsteren stor, men samtidig også en befrielse. For efter at have levet et liv bag den feterede og opmærksomhedssøgende søster, står Cristina nu på egne ben. Forestillingen vil forsøge at give et anderledes blik på Frida Kahlo og samtidig undersøge, hvorfor den mexicanske kunstner stadig inspirerer og fascinerer verden over, 65 år efter sin død. Gennem musik, tekst og dans vil forestillingen udtrykke Fridas Kahlos indre smerte og passion, som danner basis for hendes kunstneriske udtryk.

Hvorfor er Frida Kahlo relevant i dag? Som kunstkritikeren John Berger skriver:
“That she became a world legend is in part due to the fact that [. . .] under the new world order, the sharing of pain is one of the essential preconditions for a refinding of dignity and hope.”

Fridas popularitet i dag hænger bl.a. sammen med, at hun som et resultat af Frida-mania-bølgen fungerer som et forbillede på, hvordan man kan håndtere fysisk og emotionel smerte. Inspireret af litterære værker som Frida Kahlos egen dagbog samt en to måneders researchrejse til Mexico City, har Amira Jensen forfattet et manuskript med vejledning fra Anna Malzer, Vibeke Wrede, Aleksa Okanovic, Sophia Handler & Rhea Leman.

Spilleperiode: 4. maj – 23. maj 2020 på Teatret ved Sorte Hest

FIND BILLETTER TIL GÆSTESPILLET HER

 

Søg

PinterestPinterest Vinterferie