WINTER IS COMING TO VESTERBRO & SYDHAVNEN ??

 In Pressemeddelser, Vores Venner

WINTER IS COMING TO VESTERBRO/SYDHAVNEN

Som et resultat af kulturminister Mette Bocks nye brede teateraftale, der skal sikre fremtidens scenekunst, har en flok små storbyteatre på Vesterbro og i Sydhavnen valgt at lytte til kulturministeren og lade sig inspirere af dem, der gør det godt og har fat i det brede og unge publikum.

Derfor er Sort/Hvid, Haut Scene, Teatret ved Sorte Hest, Husets Teater, Teatret Zeppelin og Sydhavn Teater gået sammen om at købe rettighederne til at opføre HBOs megasucces Game of Thrones. Det vil udmønte sig i en stort anlagt vandreforestilling i foråret 2020, hvor hvert teater vil fortolke kultserien, så det passer til det enkelte teaters særegne profil.

Eksempelvis vil man på Husets Teater kunne opleve en enkelt skuespiller fremføre tekst på tysk i et ellers bart scenerum, Sydhavn Teater kaster sig ud i en performance på en kirkegård, og Sort/Hvid vil i særdelshed koncentrere sig om det berygtede, blodige Red Wedding-afsnit. Teatret ved Sorte Hest fremfører udvalgte scener fra serien, som har danske medvirkende, og på Teatret Zeppelin er man så småt gået i gang med en børnevenlig udgave for alle fra 7 år: ”I vores tilpassede udgave følger vi Don Sne, som stiller op som elevrådsrepræsentant på Nordre Vinterby Skole, men ender med at blive forrådt af sine egne klassekammerater” fortæller Lasse Frank, teaterleder på Teatret Zeppelin.

På grund af den åbenlyse interesse, som Game of Thrones vil vække hos især det unge publikum, forventer teatrene, at det vil vække begejstring hos kulturministeren, og samtlige teatre undersøger på nuværende tidspunkt også, om det er muligt at placere scenen 110 km fra København, bare for at være på den sikre side.

Billetterne går i salg d. 1. maj kl. 12.00.

Søg

KUSSESUMPENFOTOGRAF - OPDATERES