Tirsdag d.22.april.2015 havde vi igen besøg af Kulturminister Marianne Jelved. Hun havde inviteret til dialogmøde og Christian Have fra Have Kommunikation har formuleret mødet således på sin facebook-profil:

CCR – Corporate Cultural Responsibility sættes på dagsorden idag ved et dialogmøde på Teatret ved Sorte Hest i København, hvor jeg har det privilegium at være moderator og indlægsholder.
Kulturminister Marianne Jelved åbner mødet hvor bl.a. en række erhvervsledere vil præsentere de første cases på CCR. Begrebet CCR er en udvidelse af det velkendte begreb CSR – Corporate Social Responsibility og handler om at tage et større ansvar for kunsten og kulturen. Hvorfor nu det og hvorfor netop nu?
Fordi kunsten og kulturen er afgørende for det samfund som vi har bygget op og for det samfund som vi ønsker for fremtiden. Kunsten og kulturen er bærer af vores værdier, identitet, sammenhængskraft og det kreative potentiale der er vigtig for en vital samfundsudvikling. Den har en tranformativ værdi og kan flytte mentale positioner. Derfor er det så vigtigt at Kulturministeren og Ministeriet i samarbejde med CKO (Center for Oplevelsesøkonomi) idag sætter CCR på dagsorden. Der er brug for nye partnerskaber og for at vi alle tager et større ansvar for Kunsten og Kulturen.
At så kunstnerne og Kulturinstitutionerne i nye partnerskaber med virksomheder kan udvikle nye “kunstneriske produkter”, målgrupper, markeder, viden- og kompetencer, netværk mv er i disse tider vigtigt og relevant. At virksomhederne ved at tage et større ansvar for kunsten og kulturen får mulighed for vidensudveksling, øget brand value, kompetenceudvikling, adgang til nye målgrupper og markeder og mulighed for at præge samfundsudviklingen i en positiv retning er ligeledes vigtigt og relevant.
Derfor kan CCR på sigt blive et vigtigt redskab i udviklingen af såvel Kultur- og Erhvervslivet.
Må der også gerne en markedsøkonomisk fordel for såvel Kulturlivet som virksomhederne….naturligvis!
Rationalet for partnerskaberne i CCR er blot….Vi ønsker at gøre noget større, vi har et formål og vi tager gerne et større ansvar end vi behøver.