MARIA VINTERBERG HAR 25-ÅRS JUBILÆUM SOM SCENEINSTRUKTØR

 In Anmeldelser, Nomineringer

Der er noget at fejre. Vores kære chef Maria Vinterberg har nemlig rent faktisk 25-års jubilæum som sceneinstruktør i år.

Det hele startede med en forestilling, der hed EN VERDENSOMSEJLING UNDER BORDET på CaféTeatret i 1996, og siden har hun iscenesat en lang række forestillinger på adskillige af vort lands så vidunderlige teatre. Ikke mindst her på Hesten, hvor hun som teaterchef siden 2012 har værnet eftertrykkeligt om de absurde klassikere.

Som iscenesætter er Maria bl.a. blevet hædret med Årets Reumert 2021 samt Foreningen Danske Teaterjournalisters pris Teaterkatten 2020 for sin anmelderroste publikumsbasker MENS VI VENTER PÅ GODOT, som i øvrigt får repremiere i januar 2022 (udsolgt). Lige om lidt går hun desuden i gang med Harold Pinters BEDRAG på Folketeatret.

Alle Arbejdshestene svinger sig i sadlen og ønsker chefhoppe-jubilaren af hjertet kæmpe tillykke med de 25 år i teatrets tro tjeneste!

Som en hyldest citerer vi lige lidt af det, der er blevet sagt om hendes iscenesættelse af vores aktuelle (og udsolgte) forestilling SANDHED OG KONSEKVENS:

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ”Teaterleder Maria Vinterberg kan denne ætsende spillestil på fingrene” Frederiksborg Amts Avis

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Instruktøren Maria Vinterberg har orkestreret det hele til perfektion med eminent sans for det smertelige og forfærdelige, det sjove og det grove, men også med de sprækker af håb om
forsoning, det lønlige håb om kærlighedens nåde, som måske, måske aldrig kommer” Berlingske

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Lars Noréns ”Sandhed og konsekvens” bliver brutal, ondskabsfuld og dybt underholdende i hænderne på Maria Vinterberg og det eminente hold” Jyllands-Posten

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Reumertvinder Maria Vinterberg honorerer prisen med endnu en formidabel musikalsk iscenesættelse” ISCENE

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Instruktøren Maria Vinterberg har i den grad forstået Norén og fået alle nuancer med i persontegningerne” Kulturkupeen

”Maria Vinterberg har tydeligvis også fundet nøglen til Norén” Information

BILLETTER TIL GENOPSÆTNINGEN AF SANDHED OG KONSEKVENS I 2023 FÅS HER

Søg

Jesper Lohmann og Sarah Boberg. Foto: Henrik Grimbäck.Maria Vinterberg. Foto: Robin Skjoldborg