NAJA MARIE AIDT FÅR DET DANSKE AKADEMIS STORE PRIS

 In Vores Venner

Det bliver en af Hestens absolutte yndlingsforfattere, Naja Marie Aidt, som i år modtager Det Danske Akademis Store Pris. Der er tale om kongerigets fornemste anerkendelse af et forfatterskab, og prisen på 300.000 kr. bliver uddelt hvert andet år. Akademiet begrunder bl.a. valget af Naja Marie Aidt med følgende ord:

“Hendes fortællinger kan være grumme og grusomme, men hun er også den subtile metafors digter, der formår at skildre sorg og savn og bruge digtningen til at bryde ud af en ubærlig ensomhed. Hendes værker handler ofte om hverdagslivet i og uden for familien, om hvordan mennesker taler med hinanden, misforstår sig selv, overraskes af egne motiver og følelser, og om hvordan de alt for nemt afstumpes.”

Vi kunne ikke være mere enige, og vi ønsker kæmpe stort tillykke til Naja Marie Aidt!

Den Store Pris er blevet uddelt hvert andet år siden 1996, og tidligere prismodtagere tæller blandt andre Christina Hesselholdt, Helle Helle, Klaus Rifbjerg og Kirsten Thorup.

LÆS MERE HER

Søg