Syret tankespind: Weekendavisen har set KATs her på Hesten

 In Anmeldelser, Vores Venner

Sophie Bredal Zinckernagels instruktørdebut på Sorte Hest er et morsomt og befriende krumspring.”

Weekendavisen har været forbi Hesten for at anmelde KATs – Burroughs has left the building og i anmeldelsen roser Asger Hedegaard Boye Kompagniet Personas skøre forestilling. KATs, der bærer undertitlen Burroughs has left the building, er blevet udviklet med fri inspiration fra William S. Burroughs’ kortprosasamling The cat inside fra 1986. Med udgangspunkt i Burroughs berømte cut up teknik, har vi sammensat materiale fra otte forskellige tekstforfattere. Der er således ikke tale om tekst, som er nyproduceret til denne forestilling, men om et mylder af tekstfragtmenter: Tekst fra allerede opførte forestillinger, tekst fra stykker der endnu ikke er blevet opført, tekst der oprindeligt blev kasseret og ikke kom med i det endelige værk, samt en snigpremiere på en digtsamling, der er lige på trapperne.

Vi befinder os i forfatterens bevidsthed ved værkets begyndelse. Forfatteren ved endnu ikke, hvilken historie der skal fortælles. Det gør de tre stemmer i mørket heller ikke. Er der tale om et langdigt? Begyndelsen af en kriminalroman? Måske de første skitser til en spillefilm…? Klichéerne hober sig op, karakterer trænger sig på: Marianne, der tilsyneladende har en rigtig dårlig dag, Sarah med de benede skuldre, Onkel Slatan, Cowboyen og barnet i den røde regnfrakke.

Oplev gæstespillet frem til d. 15. februar.

KØB BILLETTER TIL KATs HER 

Læs hele anmeldelsen her (kun med abonnement)

Søg

anmeldelserPINTEREST