6 FÆNOMENALE STJERNER FRA KULTURTID TIL FLÆS

 In Anmeldelser

“Hverken over eller under, men lige på og hårdt”

Af Theresa Nguyen, Kulturtid

★★★★★★

En fænomenal FLÆS-duo leverer satire – hverken over eller under, men lige på og hårdt, så det kan mærkes i maven, i kæben og i hovedet.

”Hvorfor snakker vi ikke om mig?” er en satirisk fortælling om samtidens kvinder, der vælter rundt i et hav af yderst genkendelige situationer og relationer. Forestillingen er bygget op omkring to centrale spørgsmål: ”Skal du dele alt med alle, eller kan det være, at din historie nogle gange er ligegyldig? Og hvad gør du, når din egen mor heller ikke orker dig mere?”. Disse eksistentielle tanker er omdrejningspunktet for de mange, korte scener, der tilsammen viser utallige afskygninger af kvindekønnets usikkerheder.

Satirekollektivet FLÆS med Sofie Jo Kaufmanas og Mette Søndergaard Nielsen spiller dynamisk og intuitivt sammen uden for mange platte overdrivelser og småkedelige gentagelser. Simpel, men effektiv scenografi gør scenerne interessante uden behov for de store rekvisitter eller fancy kostumer.
Opførelsen byder desuden på forrygende musiknumre, der vidner om to skuespillerinder med skjulte sangtalenter. Sjove soloer og en behagelig samklang pifter forestillingen op med underholdende variation.

”Hvorfor snakker vi ikke om mig?” kan opleves på Teatret ved Sorte Hest frem til den 30. september 2017.

Medvirkende (FLÆS): Sofie Jo Kaufmanas & Mette Søndergaard Nielsen
Idé & manuskript: Sofie Jo Kaufmanas & Mette Søndergaard Nielsen
Kunstnerisk konsulent: Kamilla Wargo Brekling

Søg

FLÆS - FOTOGRAF: FRANK FLEMMING JENSENFOTOGRAF ROBIN SKJOLDBORG