image

clip_image002[8]clip_image003[20]clip_image003[21]clip_image003[22]clip_image005[14]clip_image005[15]Gæstespillet Skribøserne af Asger Bonfils på Teatret ved Sorte Hest
” Kære Ester.
Jeg tør næsten ikke fæste mine jævne tanker til papiret af skræk for ikke at kunne leve op til min egen succes.
Litterært anskuet var det måske bedre, om jeg lagde mig til at krepere nu.
Kærlig hilsen Tove
P.S. Jeg er blevet huslig og laver mad til den store guldmedalje.”

Det er årtiers meningsudveksling, intellektuelle brydekampe, private krige og dagligedags problemer der udfoldes i brevbytningen mellem Tove Ditlevsen (Ditte Gråbøl) og Ester Nagel (Merete Hegner). De forskellige fragmenter der udspilles på scenen give både et herligt indblik i livet som skribøse, som kvinde, som intellektuel og husmor. De to kvinder er hverken synderlig ens eller enige om noget, men deres venskab virker varmt og ægte. De to skuespillere klæder virkelig hinanden og just som i Den Luft Andre Indånder er det Merete Hegners lidt eftertænksomme naivitetder  skaber perfekte rammer for Gråbøls sylespidse leveringer. Du behøver hverken at have styr på forfatterskaberne eller samtidens store kulturprofiler for at nyde stykket, men hvis du omvendt er hjemmevant i perioden og dens skandaler vil det hele fremstå endnu stærkere. De fire kloakdæksler gives for fremvisningen af kærligheden mellem de to kvinder, de fremgravet morsomheder om alt mellem himmel og jord samt Gråbøls evne til at gøre Ditlevsen troværdig uanset om hun er rablende skør, ulykkelig eller på toppen af hendes karriere.
– Du kan se mere om stykket her, fotocopyright Robin Skjoldborg.

Af Thor Kristjan Kidmose.

 af