HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG?

Spiller på Sorte Hest fra d. 21. – 30 september 2017

OM FORESTILLINGEN

“Hej mor, det’ mig. Kan jeg li’ humus? Giv mig et kald”
“Hej mor, det’ mig. Hvordan laver man friskpresset appelsinjuice? Giv mig et kald”
“Hej mor, det’ mig. Jeg ved ikke hvad jeg skal kalde min førstefødte. Giv mig et kald”

Skal du dele alt med alle, eller kan det være at din historie nogen gange bare er ligegyldig? Og hvad gør du når din egen mor heller ikke orker dig mere?

I dagens Danmark udfordres fælleskabets værdi konstant i takt med de sociale mediers udvikling og magt. Individets store behov for selviscenesættelse og dokumentation af alt, påvirker de nære relationer mellem mennesker og konsekvensen er en enorm selvcentreret adfærd.

I denne satiriske teaterforestilling skyder komiker – og skuespillerduoen, FLÆS igen med skarpt, når de leverer en kærlig, ærlig og humoristisk kommentar til deres egen generations opførsel. Oplev Sofie Jo Kaufmanas og Mette Søndergaard Nielsens ucensurerede fortolkning af kvinden anno 2017, produceret i samarbejde med instruktør og dramatiker Kamilla Wargo Brekling.

Hvorfor snakker vi ikke om mig? er ny dansk dramatik som tager udgangspunk i hverdagssproget fra sociale medier, som er en del af den populære poesi vi omgiver os med i dag. Forestillingen er højaktuel fordi den afspejler sin samtid. Den belyser en hård adfærd og opførsel mellem mennesker, der ved hjælp af satire og comedy fortælles skarpt og spiseligt.

Der er skabt et scenerum, der med sin meget minimalistiske scenografi og små skarpe detaljer, som fx tidsler i loftet, er med til at skabe rum for et hav af følelser, med lige meget værdi. Rummets lidt ‘kolde udtryk’ har inspiration i et klassisk showroom fra modeverdenen, der understreger den meget iscenesatte indretning mange mennesker vælger at gøre brug af, når de indretter deres hjem i dag.

Forestillingens form er yderst inddragende for publikum, da flere af scenerne er direkte henvendt til publikum eller et forsøg på at skabe en dialog med dem.

Med forestillingen ”Hvorfor snakker vi ikke om mig?” stiller komikerduoen FLÆS skarpt på den unge kvinde anno 2017. Det er en bidende satirisk omgang, hvor vi på tilskuerrækkerne, skiftevis griner højt og krummer tæer over det så præcise portræt af os selv og vores til tider sygeligt selvcentrerede adfærd.” – citat Kulturland

Forestillingens generelle handling er en kommentar til en farlig mig-kultur der hersker i samfundet. Som bl.a. kan opleves når karakterenes forsøg på dialog med publikum mislykkes, fordi de hellere vil tale om sig selv.

De kaster et skønt, kritisk, komisk og satirisk blik på vores samtid, hvor folks konstante behov for at dele alt på Facebook og Instagram påvirker de flestes hverdag.” – citat den fjerde væg

Hvorfor snakker vi ikke om mig? er en samfundskritisk scenekunst der har taget stilling og tør tage et standpunkt. Forestillingen svarer på de spørgsmål tematikken rejser, i stedet for at lade det være op til publikums fortolkning, hvad det egentligt var vi ville fortælle og mente med det. Forestillingen peger selvironisk ind af, men er ikke bange for at pege ud på den generation som vi kritisere.

Vi laver teater der henvender sig til det unge publikum, fordi vi synes det mangler. Vi har erfaret at målgruppen til denne forestillingen er meget bred. I spilleperioden, på Teatret Ved Sorte Hest, kom der publikum fra 16 – 75 årige. Vi fik stor ros af alle aldre- som kunne kende sig selv, deres venner, børn og børnebørn.

De to kvinder formår med deres kropsprog og helt geniale humor at skildre en virkelighed, så vi virkelig forstår den og tør grine af den. De afspejler 2017-kvinden på en ironisk og overdrevet måde, som er samtidig hamrende sjov.”- Citat Scenekanten

Forestillingen iscenesættelse ligger i grænselandet mellem satirisk teater og stand-up comedy. Vi har leget med genrene og fusioneret dem. Vi fik publikum til at græde af grin, publikum fortalte bagefter at det var som at se sig selv i spejlet og det var spot on på en generations opførsel. Samtidig kunne de mærke alvoren og ensomheden bag alt det de fandt underholdende.

Bliver verden nogensinde god nok til vores ego? Hvad skal der blive af os, hvis vi blot ender med at skubbe dem vi faktisk elsker væk? Og hvorfor er bekræftelsen bag skærmene vigtigere end al den kærlighed lige foran os? Elsker vi virkelig os selv højere?” – Citat scenekanten.

KONSULENT: Kamilla Wargo Brekling

DRAMATIKER/SKUESPILLERE/IDE & PRODUKTION: Sofie Jo Kaufmanas & Mette Søndergaard Nielsen

SCENOGRAFI: Hummerstål

FOTOGRAF: Mie Schmidt Lorenzen

FOTOGRAF: FRANK FLEMMING JENSEN

GRAFIKER: Kasper Bjerre 

PRODUCENT: FLÆS TEATER

Teaterbilletter

Skuespillerens arbejde Afsnit #1

Skuespillerens arbejde Afsnit #2 " Jeg kan ikke mærke, at hun vil ned og sidde!" #fåhovedetudafdinegenrøv

Opslået af FLÆS på 19. september 2017

Skuespillerens arbejde Afsnit #2

Skuespillerens arbejde Afsnit #2 " Jeg kan ikke mærke, at hun vil ned og sidde!" #fåhovedetudafdinegenrøv

Opslået af FLÆS på 19. september 2017

Skuespillerens Arbejde, afsnit 3.

Skuespillerens Arbejde, afsnit 3. "Jeg kan ikke huske noget - jeg var helt inde i det!".#fåhovedetudafdinegenrøv

Opslået af FLÆS på 20. september 2017

Skuespillerens arbejde Afsnit 4

Skuespillerens arbejde Afsnit 4# Sig Hej istedet for Hejsa "Men nu har jeg jo lige øvet det andet?" #fåhovedetudafdinegenrøv

Opslået af FLÆS på 21. september 2017

OMTALER:

Teater FLÆS har her i samarbejde med instruktør og dramatiker Kamilla Wargo Brekling skabt en smuk perle af sjov og alvor, der er svær ikke at elske. De rammer én med deres komiske sans, og deres lige på skarpe skildringer samt deres fantastiske sjove og meget (k)ærlige sange. Leah Nelhorf, Scenekanten

Jovist gør det ondt. Men det må det nødvendigvis gøre, før det kan blive godt. ”Hvorfor snakker vi ikke om mig?” burde være pensum for hele vores generation af individualistiske, selvcentrerede råbehoveder. Karina, En Tur i Kulturland

”Det er teater til og om tiden”- Citat XQ28

NYHEDER // HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG?

ÅRSKORT

ÅRSKORT
TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Fotograf: FRANK FLEMMING JENSEN og MIE SCHMIDT LORENZEN

Download pressemeddelelse

TIL SKOLERNE

Vi har lavet en række skolematerialer til HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG?, som kan downloades og bruges før og efter forestillingen.

Download skolemateriale

Søg