BEAUVOIR

En fransk kvinde

UDSKUDT
18. oktober – 23. november 2019

OM FORESTILLINGEN

I forlængelse af Teatret ved Sorte Hests store interesse for litteratur og poesi og ikke mindst kærligheden til de store forfattere, vil forfatterinden Simone de Beauvoirs forfatterskab være omdrejningspunktet for forestillingen BEAUVOIR.

Teatret ved Sorte Hest har tidligere haft held med at iscenesætte litteratur og poesi til teater, og i denne omgang har vi pålagt os selv et benspænd, som går ud på at vi udelukkende må skabe et manuskript sammensat af Beauvoirs tekster. Vi må ikke selv tilføje dialog. De mange ord og sætninger skal drives op på scenen, og hele forfatterskabet skal inddrages i en forestilling, hvor ordene får stemmer og bliver til billeder og handling.

I Marianne Nilssons scenografiske rum, der emmer af lyst til fordybelse og trang til indsigt, vil forestillingens skuespillere spille rollerne som de to søgende sjæle, der sætter sig for at forske i modsætningen mellem nødvendigheden af opløsningen af kønnet på det akademiske plan og afhængigheden af netop kønnet på det erotiske plan.

Den sagnomspundne forfatterinde Simone de Beauvoir har atter spillet en væsentlig rolle i en igangværende feministisk bevægelse, og endnu engang har hun talt sig ind i en ny generations vokabularium med sit eviggyldige manifest: Le deuxième sexe.  I 2019 blev hendes hovedværker genudgivet af forlaget Tiderne Skifter, og på Teatret ved Sorte Hest kan vi med sindsro erklære os enige i, at hun i høj grad fortjener at generobre sin plads på boghandlernes hylder.

Med sin eksistentialistiske og kønspolitiske litteratur skabte Beauvoir sig selv i lyset af en definition på en fundamental optimistisk tro på selve mennesket. Hun er personificeringen af eksistentialismen, hvor Gud er død, og mennesket alene er ansvarligt for sit liv. Hendes hyldest til friheden til at vælge det menneske, man vil være og vedstå sig konsekvensen af sine valg er det intellektuelle resultat af hendes selvopgør og selvransagelse.

MEDVIRKENDE

Sarah Boberg m.fl.

Dramatiker: Amanda Linnea Ginman
Iscenesættelse: Maria Vinterberg

Scenograf: Marianne Nilsson
Lysdesigner: Lasse Svarre
Kostumedesigner: Mikael Jensen

OMTALER

ANMELDELSER

NYHEDER // BEAUVOIR 

TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn skal anvendes ved brug.

FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG

DOWNLOAD PRESSEMEDDELSE HER
(opdateres)

TIL SKOLERNE

Studiemateriale til BEAUVOIR er under udarbejdelse og vil kunne bruges før og efter forestillingen.

DOWNLOAD STUDIEMATERIALE HER
(opdateres)

ÅRSKORT

ÅRSKORT

Søg