AMANDA GINMANDRAMATIKER, INSTRUKTØR OG DRAMATURG

CV

AMANDA GINMAN
FØDT 10. december 1991

DRAMATIKER, INSTRUKTØR og DRAMATURG

Amanda Linnea Ginman er Master of Fine Arts in Theatre (directing). Udover sin kunstneriske uddanelse, er hun bachelor i Teater- og Performancestudier, med tilvalg i kunsthistorie.

Hun vandt prisen for bedste manus, på flyd-festivalen/DR-drama i 2014 og har siden da arbejdet både som dramaturg, dramatiker og instruktør. Hendes afgangsforestilling ‘Er tågen her også i morgen’, spillede i sommeren 2018 på Husets Teater. I løbet af sin uddannelse på Teaterskolen i Malmø, fik hun udtaget monologen “Welcome to Europe” til studenterfestivalen “UWE”  (August Everding Akademiet, München) samt forestillingen “Glamour” af Alexandra Loonin, til Spoleto-festivalen. Amanda har desuden arbejdet en del for AKT1, som både dramaturg (oversætter) og instruktør.

Amanda begyndte sit teaterarbejde som instruktørassistent på Teatret ved Sorte Hest, Husets Teater og Bellevueteatret og er aktuel i den nuværende og kommende teatersæson med forestillingerne ‘Damphjerte’ på Aveny-T, ‘Nattergalen’ på Dansk Danseteater og som dramatiker på ‘Beauvoir’  på Teatret ved Sorte Hest.

Søg

AMALIE KAMMA DAHL