BEAUVOIR

 – en teatralsk forelæsning 

22. oktober – 3. december 2022
Man-fre kl. 20.00, lør kl. 17.00

EKSTRAFORESTILLING!!!
3. december kl. 19.30

OM FORESTILLINGEN

I forlængelse af Teatret ved Sorte Hests vedvarende kærlighed til litteraturen, springer forestillingen BEAUVOIR ud i en grundig efterforskning af den store franske forfatter, feminist og filosof Simone de Beauvoirs tekstunivers.

Simone de Beauvoir (1908-86) er kendt som en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige kvindelige tænkere. Hendes navn er uløseligt forbundet med feminismens historie, og hendes kønspolitiske manifest Det andet køn (1949) har for længst talt sig ind i nye generationers ordforråd.

Forestillingen BEAUVOIR er en teatralsk forelæsning, der tager udgangspunkt i Det andet køn og undersøger, hvad dette ikoniske manifest har på hjerte anno 2022. På scenen står Ellen Hillingsø og Sarah Boberg som to kvinder af i dag, der har sat sig for at starte en samtale med den beauvoirske tankeverden. Med lyst til fordybelse og trang til indsigt stiller de spørgsmål til både det ene og det andet køn i en diskussionslysten hyldest til kvinden og manden og alle andre kønsidentiteter.

Varighed: Ca. 1 time og 15 min. uden pause.

Manuskript: Baseret på Det andet køn, bind 1 af Simone de Beauvoir © Gallimard
På dansk ved Karen Stougaard Hansen og Mette Olesen, Gyldendal

Instruktør: Christoffer Berdal
Scenograf: Marianne Nilsson
Lysdesigner: Mikkel Magnus Olsen
Skræddersal: Mikael Jensen

FORESTILLINGEN GENNEMFØRES MED STØTTE FRA:

William Demant Fonden

ANMELDELSER


”Vedkommer os alle. Ryger lige ind, fæstner sig i sindet, og sætter gang i tankerne. Den mest funklende formidling af vigtig verdenshistorie”
DANMARKSBLOGGEN


”Forestillingen er gennemført god. Det kunne næppe være gjort mere tiltalende”
FREDERIKSBORG AMTS AVIS

”En sprudlende ’teatralsk forelæsning’ om kvindekønnets status gennem tiderne med Sarah Boberg og Ellen Hillingsø som sublim skuespillerduo. Imponerende intens og fængende”
INFORMATION


”En dramatiseret universitetsforelæsning på højt niveau. Hvis du er gymnasielærer – så tag dine elever med”
KULTURTID

”Berdals Beauvoir åbner en sprække og giver mig mod til selv at dykke ned i Beauvoirs ord. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre outcome for en forestilling. På skuldrene af Beauvoir, Hillingsø og Boberg føler jeg, at jeg kan se længere”
DEN 4. VÆG


”Den sorte teaterhest på Vesterbro springer aldrig over, hvor gærdet er lavest. Fortræffelige skuespillerinder. Værd at bruge tid på”
CPHCULTURE


”Teatret skal og må være et spejlbillede af vores samfund og dette formidles til fulde. Dybde, alvor og humor. Knivskarpt”
KULTURINFORMATION


”Tegnet og fortalt, så charmen driver ned af væggen. Gå ind og se forestillingen”
KULTURBUNKEREN

NYHEDER // BEAUVOIR 2022

TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn skal anvendes ved brug.

FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG

DOWNLOAD PRESSEMEDDELELSE

TIL SKOLERNE

Studiemateriale til BEAUVOIR er under udarbejdelse og vil kunne bruges før og efter forestillingen.

DOWNLOAD STUDIEMATERIALE HER

ÅRSKORT

ÅRSKORT

Søg