UDSPRING

22.april. – 14.maj.2016

man-fre kl. 20, lør kl. 17

OM FORESTILLINGEN

TEATER RIO ROSE præsenterer en aften med artisteri og musik. De dykker ned i den danske folkelighed for at finde det smukke, det rørende og det morsomme.
Tre ulastelige værtinder byder velkommen til aftenens raritets-kabaret i forsamlingshuset. Meget er på spil, både mellem de smilende og venlige værtinder, men især for de dybt dedikerede artister af svingende talent, der hver aften udfører deres indøvede numre med livet som indsats. Det tragikomiske lurer lige om hjørnet, i en spejling af hverdagens indimellem kiksede cirkus, hvor vi optræder for at blive holdt af og for at vise, at vi er dygtige. Rammen om festlighederne er det klassiske forsamlingshus med æresport, dansktop-evergreens, banko med kødpræmier og fyrværkeri i isdesserterne. Man kan kalde det et nostalgisk genbesøg, godt hjulpet på vej af forestillingens 70’er æstetik. Dog skrevet ind i en mere åben og mangfoldig ramme. En hyldest til dem, der gang på gang sætter alt på spil i det store UDSPRING.
Inspirationen til UDSPRING kommer blandt andet fra oplevelsen af et walisisk familiecirkus, der bestod af et ægtepar og deres børn. De stod selv for alt, lige fra billetluge og popcornmaskine til samtlige cirkusnumre.

Forestillingen varer 1 time 10 min. – uden pause. Alder: fra 15 år

IDE, INSTRUKTION & SCENOGRAFI: Tove Bornhøft
CO-INSTRUKTØR: Anette Katzmann
MUSIKER: Carsten Skov
KONSULENT: Folmer Kristensen
DRAMATISK KONSULENT: Anne Nymark
INSTRUKTØRASSISTENT: Delia Trice
KOMPONISTER: Søren Siegumfeldt, Carsten Skov, Elith Worsing, Jodle Birge, Keld Heick, Jacob Haugaard, Hank Cochran, Bror Karlsson
TEKNIK, LYS & LYD: Søren Kyed
SKRÆDDER: Tora Winther
SNEDKER: Rasmus Matthiesen
PR: Ann-Jette Caron

Fotograf: Robin Skjoldborg

OMTALER

ANMELDELSER

TEATERAVISEN.DK

INFORMATION

”Det er meget morsomt og meget dygtigt og meget vel balanceret. Vores empati og tilgivelse blandes ind i komikken. Vi charmeres. Simpelthen.
”I øvrigt er Carsten Skov en stor gevinst for forestillingen. Hans vibrafonspil, som nok ville få både Lionel Hampton og Gary Burton til at nikke anerkendende, giver hele ‘Udspring’ en fin musikalitet.”
”Selvfølgelig kan man indvende, at det er enkelt og uforpligtende at bygge en forestilling op på en serie numre som i et cirkus. Men det serveres med en så stor charme, at det patetiske, det banale, det desperate og det sjove går i harmonisk samspil. Og det får mig til at nikke anerkendende.”
Janken Varden, Teateravisen
Læs hele anmeldelsen her.

“Denne form for antiunderholdning er dybt charmerende og beundringsværdig modig. Idékvinden og instruktøren Tove Bornhøft balancerer konstant på linen mellem pinlighed og sejr sammen med sine to medspillere Anette Katzmann og Marie Mondrup. Vel at mærke til lyden af stille latterklukken fra publikum.”
“En herlig og mildest talt opsigtsvækkende forestilling om et kvindecirkus i opløsning”
Anne Middelboe Christensen, Dagbladet Information
Læs hele anmeldelsen her.

”Jeg så altså også noget Monty Pythonsk i en del af numrene, eller spillopperne, om man vil. For selvom Monty Python kan være pjattede så er der også en del politisk ukorrekthed som sætter vores indre grænser på prøve.”
”Alt i alt, grinede vi det meste af tiden, og min ledsager som ellers (som oftest) er finkulturel knækkede flere gange sammen af grin. Derfor har jeg også lige bestilt to biletter til min mors fødselsdagsgave (…)”
Nanettes Teaterblog
* * * *

Læs hele anmeldelsen her.

”Teater Rio Rose er forårskåd og laver nostalgisk sjov med gentagne glimt i øjet og kærlig hilsen til alle tiders håbefulde artister”
”Forestillingens kvalitet er den kærlige parodi, som er velkendt fra f.eks. Jytte Abildstrøms Teater eller Zirkus Nemo. Det hele skal kildre publikums velbefindende, og publikum er med på spøgen og deltager smukt i den fælles åbningssang, ”Kom maj, du søde milde”, for her fejrer fællesskabet triumfer på kunstens overdrev.”
Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis
* * * *

Læs hele anmeldelsen her.

“Særligt de øjeblikke, der afviger fra hvad man forventer at se i denne slags forestilling, er rigtig gode og mindeværdige. Her tænkes specielt på en meget nudistisk og freudiansk opførsel af en sang om en sommerfugl. Det var sjovt og gennemført og noget helt anderledes!”
Den Fjerde Væg
Læs hele anmeldelsen her.

NYHEDER // UDSPRING

ÅRSKORT

ÅRSKORT
TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Download pressemeddelelse

TIL SKOLERNE

Vi har lavet en række skolematerialer til UDSPRING, som kan downloades og bruges før og efter forestillingen.

Download skolemateriale

Søg