OLGA RAVNFORFATTER

CV

OLGA RAVN
MEDVIRKEDE I POETRY AND PERFORMANCE Vol 3 2017

Olga er uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og arbejder, ved siden af forfatterskabet, som kritiker og oversætter. Hun debuterede i 2012 med digtsamlingen ‘Jeg æder mig selv som lyng’, hvor hun kredser om pigesindet, kvinden, kroppen og alt det, der følger med at bo i en kvindekrop, der på én og samme tid er både helt privat og meget offentlig, skriver Litteratursidens temaredaktør Anne Birgitte Hundahl skriver i sin anmeldelse på Litteratursiden.

I 2014 udgav Olga chap-bogen ‘Mean Girl’ i 250 eksemplarer, som kun kunne bestilles via hendes blog. Hun lavede hvert enkelt eksemplar i hånden af kulørte papirark, gliterende clips og glimmerklistermærker, og der findes derfor ikke to ens udgaver.

Olga debuterede som romanforfatter i 2015 med ‘Celistine‘, en lille, lyrisk fortættet roman om en urolig, ung lærerindes opgør med sin kaotiske barndom og søgen mod identitet i sin dybe fascination af to slotsspøgelser.
I 2016 vendte Olga tilbage til lyrikken med digtsamlingen ‘Den hvide rose’. For denne stilsikre og originale samling var hun nomineret til Læsernes Bogpris 2017.

Søg

OLIVER MALONEOlga Matthiesen. Foto: Robin Skjoldborg