LENE VASEGAARDINSTRUKTØR

CV

LENE VASEGAARD
FØDT: 9. FEBRUAR 1940
INSTRUEREDE EMILY 2001+2002
INSTRUEREDE OG SKREV JEG VIL OGSÅ KYSSES
INSTRUKTØR: TIL GRIN 2022

Lene Vasegaard er uddannet på Det Kongelige Teaters elevskole i årene 1961-1964.

Hun var ansat ved teatret indtil 1968, hvor hun kastede sig ud i en tilværelse som freelance skuespiller, bl.a. på Aarhus Teaters Studioscene, Gladsaxe Teater, Det ny Scala, Strøghus Teatret og Hippodromen. Hun spillede aktivt med i kvindebevægelsen og boede en tid i Skagen. I begyndelsen af 1980’erne var hun engageret på Cafe Teatret, hvor hun var med i forestillingen ‘Den kønneste pige i Amherst‘. Siden var hun den professionelle luder i musicalen ‘Cabaret‘ på Det Ny Teater, hvor hun i 1980’erne havde sine bedste roller. I 1990’erne vendte hun tilbage til Cafe Teatret som skuespiller og instruktør, hvor hun bl.a. iscenesatte ‘Ømme følelser‘ og på Fiolteatret ‘Fool for Love‘.

Hun har som skuespiller bl.a. haft roller i forestillingerne ‘Medea‘ og ‘Barselsstuen‘ og spillede husholdersken Mrs. Pearce i ‘Pygmalion‘ på Det Danske Teater. I 1996 var hun med i ‘Petra von Kants bitre tårer‘ på Kaleidoskop. På Cafe Teatret havde hun monologen ‘Molly Bloom‘ – og på Folketeatret har hun spillet tante Clara i ‘Skærmydsler‘. På TV har hun medvirket i ‘Boksning‘.

Lene underviser i drama og oplæsningsteknik og har rejst rundt med oplæsninger fra Leonora Christines dagbog, ‘Jammers Minde‘.

Søg

photo credit: Bente Jaeger