LENE VASEGAARDINSTRUKTØR

CV

LENE VASEGAARD
FØDT: 9. FEBRUAR 1940

INSTRUKTØR: JEG, MALVOLIO 2022

INSTRUEREDE EMILY 2001+2002
INSTRUEREDE OG SKREV JEG VIL OGSÅ KYSSES

Lene Vasegaard er uddannet på Det Kongelige Teaters elevskole i årene 1961-1964.

Hun var ansat ved teatret indtil 1968, hvor hun kastede sig ud i en tilværelse som freelance skuespiller, bl.a. på Aarhus Teaters Studioscene, Gladsaxe Teater, Det ny Scala, Strøghus Teatret og Hippodromen. Hun spillede aktivt med i kvindebevægelsen og boede en tid i Skagen. I begyndelsen af 1980’erne var hun engageret på Cafe Teatret, hvor hun var med i forestillingen Den kønneste pige i Amherst. Siden var hun den professionelle luder i musicalen Cabaret på Det Ny Teater, hvor hun i 1980’erne havde sine bedste roller. I 1990’erne vendte hun tilbage til Cafe Teatret som skuespiller og instruktør, hvor hun bl.a. iscenesatte Ømme følelser og på Fiolteatret Fool for Love.

Hun har som skuespiller bl.a. haft roller i forestillingerne Medea og Barselsstuen og spillede husholdersken Mrs. Pearce i Pygmalion på Det Danske Teater. I 1996 var hun med i Petra von Kants bitre tårer på Kaleidoskop. På Cafe Teatret havde hun monologen Molly Bloom – og på Folketeatret har hun spillet tante Clara i Skærmydsler. På TV har hun medvirket i Boksning.

Lene underviser i drama og oplæsningsteknik og har rejst rundt med oplæsninger fra Leonora Christines dagbog, Jammers Minde.

Søg

photo credit: Bente Jaeger