JAN HERTZINSTRUKTØR

CV

JAN HERTZ
FØDT: 1949

INSTRUKTØR PÅ Z – MONICA ZETTERLUND
Jan Hertz har læst teatervidenskab og retorik ved Københavns Universitet.
I Jans 50 årige karriere i dansk teater, er det blevet til lystspil, drama, musicals, farce, revyer samt instruktioner af vidt forskellige titler som Edith Piafs liv, Godspell, Sound of Music, My Fair lady, Karlas Kabale, Gertrude Stein og mange flere.
Jans modersmål er svensk, og det har bl.a. foranlediget tyve iscenesættelser på den anden side af sundet med bl.a. Eva Rydberg. Men også som skuespiller har han arbejdet på Gateborgs Operaen, hvor han anmelderrost sang og dansede Konferencieren i musicalen ‘Cabaret’ i et halvt år i 1988.
Jan har arbejdet på flere sider af skrivebordet. Allerede som 16 årig startede han et børneteater i Lyngby Taarbæk Kommune med 35 børn, som han drev i to år mens han gik i gymnasiet. Teater i Skovshoved Kirke førte senere til et Turneteater; Gentofte Scenen, som den dengang 28-årige Jan var kunstnerisk leder af i fire år. Senere blev han succesrig teaterleder af det hedengangne morskabsteater Amager Scenen i syv år fra 1989- 96. Derefter blev Jan headhuntet som underholdningschef i Tivoli fra 1999,- men han valgte selvvalgt at vende tilbage til teatret i 2001. Jan iscenesætter på flere forskellige teatre- og coacher i Erhvervslivet. I 2017-18 har Jan turneret med sin opsigtsvækkende soloforestilling ‘Senior Stand UP-i farver.’

Søg

JENS JØRN SPOTTAG