VIVA LA FRIDA!

7.-20. juni 2021
UDVALGTE DAGE OG SPILLETIDSPUNKTER
TJEK HER:

OM FORESTILLINGEN

Viva la Frida! ser tilbage på Frida Kahlos liv. Lillesøsteren Cristina reflekterer over et liv i Fridas altdominerende skygge. Her er sorgen over tabet af søsteren stor, men samtidig også en befrielse. For efter at have levet et liv bag den feterede og opmærksomhedssøgende søster, står Cristina nu på egne ben.

Forestillingen vil forsøge at give et anderledes blik på Frida Kahlo og samtidig undersøge, hvorfor den mexicanske kunstner stadig inspirerer og fascinerer verden over, 65 år efter sin død. Gennem musik, tekst og dans vil forestillingen udtrykke Fridas Kahlos indre smerte og passion, som danner basis for hendes kunstneriske udtryk. 

Forestillingen er skrevet, skabt og spillet af skuespiller Amira Jasmina Jensen, der var en fast del af ensemblet på Momentum vol. 12 i Odense, hvor hun blandt andet spillede rollen som Océane i  “16:29”.

VARIGHED: 50 min. 

EVENT LØRDAG 19. JUNI KL. 18.00

Lørdag 19. juni opfordrer vi publikum til at blive hængende efter forestillingen. Her vil skuespiller Amira Jasmina Jensen fortælle lidt om tilblivelsen af VIVA LA FRIDA! og besvare eventuelle spørgsmål. Det foregår kl. 18.00 og alle er velkomne – også hvis man har set forestillingen en af de andre dage.

MEDVIRKENDE

MANUSKRIPTFORFATTER: AMIRA JASMINA JENSEN

INSTRUKTION: SIGNE HØRMANN SØRENSEN

SCENOGRAFI OG KOSTUME: AMIRA JASMINA JENSEN

TEKNISK AFVIKLING: BEÁTA KUBLIK

LYS-KONSULENTER: MIK MANLEY

KOREOGRAFER: ROSA ELENA FLORES & PEPITA RODHE 

PRODUCENT: SCENE 42

FORESTILLINGEN ER LAVET MED STØTTE FRA: 
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Koda Dramatik
BUPL’s Solidaritets- og Kulturpulje
Beckett-Fonden
De Danske Sceneinstruktører – Båndkopimidlerne

OMTALER

TEATERSPOT

ISCENE

ANMELDELSER

⭐️⭐️⭐️⭐️
Viva la Frida er en veldrejet monolog. Den er let og fin i sit udtryk, og byder på både store, eksplosive følelser og små, intime øjeblikke. Alt sammen skabt af en enkelt kvinde med en god idé”
iSCENE

⭐️⭐️⭐️⭐️
“En monolog der med et enkelt sprog, men til gengæld intens og intim fremførsel, tegner sit eget portræt af det komplicerede men også kærlige forhold en søster kan have til sin karismatiske storesøster”
KulturNyt

⭐️⭐️⭐️⭐️
“Stærkt og rørende portræt af en usynlig søster”

Fyens Stiftstidende

“Frida Kahlos liv med ulykker, kærlighed og politik, samt kunsten som hun primært brugte til at beskrive sin egen virkelighed, er en voldsomt spændende fortælling, som Amira Jasmina får leveret ud over kanten med al den patos den fortjener”
 
“Aldrig har en forestilling skabt så mange billeder og scener i mit hoved. Jeg fristes til at sige: “Amira Jasmina Jensen er en fortællende billedmager i Viva la Frida!”. Jensen fortæller, råber, hvisker og danser sin monolog med en sådan kraft, at jeg ikke kan være andet end målløs. Viva la Frida! er teater i særklasse.”
Den 4. væg
 
“Enmandsteater kan tendere til at være lidt langtrukken og kedelig. Det sker ikke i Amira Jasmina Jensens 50 minutter lange monolog om kunstneren Frida Kahlo. Amira Jensen har valgt at spille rollen som Fridas altopofrende søster Christina.
Hun fortæller nu om Frida og sig selv i et hjerteskærende spil.”

Kulturkongen

⭐️⭐️⭐️
Viva la Frida! er uden tvivl et anderledes portræt af Frida Kahlos liv. Ud over at lære noget om Frida Kahlo, så lærer man i den grad også noget om Cristina Kahlo. Cristina udviser utroligt mange forskellige sider, på godt og ondt. Alle sammen sider, som vi alle har i en eller anden grad. Hun viser især, hvor meget man vil og kan gøre for andre, men især også imod andre. I dette tilfælde er det Frida Kahlo, der er og har hendes fokus. Det tør i hvert fald siges, at Viva La Frida! er en forestilling, der kan sættes tankerne i gang hos den enkelte.”
Ungt Teaterblod

NYHEDER // VIVA LA FRIDA! – 2021

TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Fotograf: Erick Maciel Amezcua

Forestillingsbilleder fotograf: Daniel Buchwald

Download pressemeddelelse

TIL SKOLERNE

ÅRSKORT

ÅRSKORT

Søg