FORESTILLINGEN ER UDSAT TIL 7.-20. JUNI 2021 PGA. CORONA-VIRUS

Mandag 22. marts 2021

I FORLÆNGELSE AF REGERINGENS PRESSEMØDE MANDAG 22. MARTS 2021 KL. 23.30 HOLDER TEATRET LUKKET FOR PUBLIKUM TIL OG MED 5. MAJ 2021 – HVOREFTER VI FORVENTER AT GENÅBNE.

VI KONTAKTER ALLE DER HAR KØBT BILLETTER TIL DE BERØRTE FORESTILLINGER. DET VIL SKE LØBENDE GENNEM DE NÆSTE PAR UGER. VI ARBEJDER PÅ HØJTRYK, SÅ ALLE FÅR BESKED ASAP.

VI HÅBER PÅ FORSTÅELSE FOR SITUATIONEN OG ØNSKER, AT ALLE MEDBORGERE KOMMER IGENNEM PERIODEN PÅ BEDSTE VIS.

PÅ VEGNE AF TEATRET – MVH. MARIA VINTERBERG, TEATERCHEF

HVIS DU HAR KØBT BILLET, SÅ HAR DU 4 MULIGHEDER:

1. Byt din billet til en anden dato eller forestilling
Vi kan tilbyde at bytte din billet til en anden forestilling i sæson 2020-2021 eller til en ny dato til dén forestilling, der er blevet rykket.
Der tages forbehold for allerede udsolgte forestillinger.

2. Refundering
Vi kan tilbyde at refundere din billet.
Hvis dette er tilfældet, bedes du sende en mail til billet@sortehest.dk. Notér i mailen dit konto- og registreringsnummer, samt hvilken dag du havde billet til. Hvis du ikke er interesseret i at oplyse dit konto- og registreringsnummer pr. mail, bedes du sende en mail med dit telefonnummer, og vi vil kontakte dig.

3. Støt teatret
På Teatret ved Sorte Hest kommer vi måske til at aflyse resten af vores planlagte forestillinger frem til sommerferien.
Måske har du mulighed for at hjælpe teatret i en kritisk situation? Måske vil du overveje at undlade at bede om at få ombyttet dine billetter til den nye sæson eller få pengene refunderet? Det ville være en stor hjælp i en svær situation for vores lille og sårbare teater.

4. Byt billetten til et gavekort
Hvis du ikke i aflysningsøjeblikket kan planlægge teater i fremtiden, har du også mulighed for at veksle værdien af dine billetter
til et gavekort, der gælder 3 år frem.
Send en mail til billet@sortehest.dk med dit ordrenr., så fremsender vi gavekortet til din mailadresse

HVIS DU HAR ÅRSKORTBILLET
Hvis du har årskortbillet(ter) til forestillinger til og med 28. februar 2021, tillader vi os at slette reservationen.

VIVA LA FRIDA!

16. april – 1. maj 2021
Man-fre kl. 20, lør kl. 17

EKSTRAFORESTILLINGER
20., 21., 22. og 23. april kl. 17

OM FORESTILLINGEN

Viva la Frida! ser tilbage på Frida Kahlos liv. Lillesøsteren Cristina reflekterer over et liv i Fridas altdominerende skygge. Her er sorgen over tabet af søsteren stor, men samtidig også en befrielse. For efter at have levet et liv bag den feterede og opmærksomhedssøgende søster, står Cristina nu på egne ben.

Forestillingen vil forsøge at give et anderledes blik på Frida Kahlo og samtidig undersøge, hvorfor den mexicanske kunstner stadig inspirerer og fascinerer verden over, 65 år efter sin død. Gennem musik, tekst og dans vil forestillingen udtrykke Fridas Kahlos indre smerte og passion, som danner basis for hendes kunstneriske udtryk. 

Forestillingen er skrevet, skabt og spillet af skuespiller Amira Jasmina Jensen, der var en fast del af ensemblet på Momentum vol. 12 i Odense, hvor hun blandt andet spillede rollen som Océane i  “16:29”.

VARIGHED: 50 min. 

MEDVIRKENDE

MANUSKRIPTFORFATTER: AMIRA JASMINA JENSEN

INSTRUKTION: SIGNE HØRMANN SØRENSEN & AMIRA JASMINA JENSEN

SCENOGRAFI OG KOSTUME: AMIRA JASMINA JENSEN

TEKNISK AFVIKLING: AMIRA JASMINA JENSEN

LYS-KONSULENTER: MIK MANLEY

KOREOGRAFER: ROSA ELENA FLORES & PEPITA RODHE 

PRODUCENT: SCENE 42

FORESTILLINGEN ER LAVET MED STØTTE FRA: 
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Koda Dramatik
BUPL’s Solidaritets- og Kulturpulje
Beckett-Fonden
De Danske Sceneinstruktører – Båndkopimidlerne

OMTALER

ISCENE

ANMELDELSER

⭐️⭐️⭐️⭐️
Viva la Frida er en veldrejet monolog. Den er let og fin i sit udtryk, og byder på både store, eksplosive følelser og små, intime øjeblikke. Alt sammen skabt af en enkelt kvinde med en god idé”
iSCENE

⭐️⭐️⭐️⭐️
“En monolog der med et enkelt sprog, men til gengæld intens og intim fremførsel, tegner sit eget portræt af det komplicerede men også kærlige forhold en søster kan have til sin karismatiske storesøster”
KulturNyt

⭐️⭐️⭐️⭐️
“Stærkt og rørende portræt af en usynlig søster”

Fyens Stiftstidende

“Frida Kahlos liv med ulykker, kærlighed og politik, samt kunsten som hun primært brugte til at beskrive sin egen virkelighed, er en voldsomt spændende fortælling, som Amira Jasmina får leveret ud over kanten med al den patos den fortjener”
 
“Aldrig har en forestilling skabt så mange billeder og scener i mit hoved. Jeg fristes til at sige: “Amira Jasmina Jensen er en fortællende billedmager i Viva la Frida!”. Jensen fortæller, råber, hvisker og danser sin monolog med en sådan kraft, at jeg ikke kan være andet end målløs. Viva la Frida! er teater i særklasse.”
Den 4. væg
 
“Enmandsteater kan tendere til at være lidt langtrukken og kedelig. Det sker ikke i Amira Jasmina Jensens 50 minutter lange monolog om kunstneren Frida Kahlo. Amira Jensen har valgt at spille rollen som Fridas altopofrende søster Christina.
Hun fortæller nu om Frida og sig selv i et hjerteskærende spil.”

Kulturkongen

⭐️⭐️⭐️
Viva la Frida! er uden tvivl et anderledes portræt af Frida Kahlos liv. Ud over at lære noget om Frida Kahlo, så lærer man i den grad også noget om Cristina Kahlo. Cristina udviser utroligt mange forskellige sider, på godt og ondt. Alle sammen sider, som vi alle har i en eller anden grad. Hun viser især, hvor meget man vil og kan gøre for andre, men især også imod andre. I dette tilfælde er det Frida Kahlo, der er og har hendes fokus. Det tør i hvert fald siges, at Viva La Frida! er en forestilling, der kan sættes tankerne i gang hos den enkelte.”
Ungt Teaterblod

NYHEDER // VIVA LA FRIDA!

TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Fotograf: Erick Maciel Amezcua

Forestillingsbilleder fotograf: Daniel Buchwald

Download pressemeddelelse

TIL SKOLERNE

ÅRSKORT

ÅRSKORT

Søg