DET FILMISKE SELSKAB VED SORTE HEST

PRÆSENTERER:

THE BRIDE OF FRANKENSTEIN

 

 

DET FILMISKE SELSKAB VED SORTE HEST ER STØTTET AF DET DANSKE FILMINSTITUT

1. september 2018 kl. 19.00 – 24.00

OM ARRANGEMENTET

DET FILMISKE SELSKAB VED SORTE HEST PRÆSENTERER THE BRIDE OF FRANKENSTEIN

Det Filmiske Selskab ved Sorte Hest viser på filmlærred i teatersalen “The Bride of Frankenstein”, som en hyldest til Mary Wollstonecraft Shelley (1797-1851). Bogen “Frankenstein” udkom i året 1818 – den er altså 200 år gammel – og betegnes i dag som et science fiction mesterværk, måske det første af sin slags. Historien var et enormt teaterhit i 1823, hvor Thomas Potter Cooke spillede rollen som monsteret ikke mindre end 365 gange.

I 1927 skrev Peggy Webling en forestilling over bogen, som ledte til endnu en filmatisering i 1931, denne blev den 4. af sin slags. Og på teatret Svalegangen i Århus, kunne man i 1992 for første gang i Danmarks historie opleve Frankenstein blive opsat med Thomas Malling som instruktør.

Filmen “The Bride of Frankenstein” fra 1935 er instrueret af James Whale og vises lørdag 1. september kl. 20.00. Den vil blive introduceret af filmanmelder og filminstruktør Nicolas Barbano. Før og efter filmen vil der være performance og musikalsk-elektronisk-avant-garde af følgende performere: Janine Neble, Ramona Macho, Daniel Svanborg Bøtcher, Trine Trash, Ernalise Royer, Dennis Agerblad, Kathrine Syberg Ortega. Endvidere vil der være monster make-up af Patrick Leis.

Eventen er ikke egnet for børn. 

Billet koster 50 kr. og betales i døren. 

KURATOR FOR ARRANGEMENTET:

PER FLYVEHAVN

Billetterne koster 50,-kr 

TILMELDING KAN SKE PÅ BILLET@SORTEHEST.COM

NYHEDER //THE BRIDE OF FRANKENSTEIN

Søg