DET FILMISKE SELSKAB VED SORTE HEST

PRÆSENTERER:

KOLLEKTIVET

– MED INTRODUKTION AF THOMAS VINTERBERG

DET FILMISKE SELSKAB VED SORTE HEST ER STØTTET AF DET DANSKE FILMINSTITUT

17. november 2018 kl. 20.00

OM ARRANGEMENTET

DET FILMISKE SELSKAB VED SORTE HEST PRÆSENTERER KOLLEKTIVET

D. 17. november kl. 20.00, vender Det Filmiske Selskab ved Sorte Hest tilbage med en visning af Thomas Vinterbergs KOLLEKTIVET.
Før filmen vises på lærred i vores teatersal vil Marie Scott-Poulsen interviewe Thomas Vinterberg.

Kollektivet er som alle de øvrige film, der vises af Det Filmiske Selskab, oprindelig en teaterforestilling. Første gang den blev sat op var på Burgtheater i Wien i 2011, hvor Thomas Vinterberg både skrev og instruerede forestillingen. Sidenhen har man bl.a. kunnet opleve den på Det Kongelige Teater, med instruktion af Emmet Fiegenberg.

Da Vinterberg, som selv er opvokset i kollektiv, i 2012 blev interviewet til AOK om forestillingen på Burgtheater, sagde han bl.a.: ”Det er ikke et stykke om mit kollektiv. Det er noget andet nu. Det er blevet til fiktion. Vi (holdet bag red.) har opfundet en masse ting, som intet har at gøre med det sted, hvor jeg voksede op, men det er alligevel stof, som er forankret i min opvækst. Det er en fortælling om skilsmisse, sammenhold og tabet af kærlighed i perioden fra 1975 til 1985. Det skildrer et parforhold og et hus, der går i opløsning, og en verden, der skifter farve fra rød til blå. Stykket forsøger at lade være med at grine af 1970erne og komme ind til en eksistentiel konflikt om at dele eller ikke at dele.”

I 2016 fik filmatiseringen af Kollektivet premiere med Vinterberg bag instruktørroret endnu engang. Og det er netop denne, der kan opleves 17. november, hvor kommunikationsrådgiver Marie Scott-Poulsen ekstraordinært vil lave et live-interview med Thomas Vinterberg som en introduktion til filmen.

Kollektivet er fortællingen om en drøm, hvor friheden og fællesskabet er i højsædet. Hvor grænser var en relativ størrelse, og hvor det at bo i et kollektiv var ens betydning med at være fri, at feste, leve, diskutere, skændes, inspirere og ikke mindst elske dem, man boede sammen med.

Da Erik arver en stor villa efter sin far, flytter han, hans kæreste Anna og deres datter Freja ind med drømmen om at etablere et kollektiv. I begyndelsen udleves drømmen, og kollektivets beboere er lykkeligere end nogensinde før. Men da Erik indleder et forhold til en ung studine og ønsker, at hun også skal flytte ind i kollektivet uden at Anna skal fraflytte, bliver tingene pludseligt komplicerede.

KURATOR FOR ARRANGEMENTET:

PER FLYVEHAVN

Billetterne koster 50,-kr 

TILMELDING KAN SKE PÅ BILLET@SORTEHEST.COM

NYHEDER //KOLLEKTIVET

Søg