KØKKEN-ELEVATOREN

7. nov. – 6. dec. 2014

man-fre kl. 20, lør kl. 17

MEDVIRKENDE
Morten Holst & Morten Brovn

TEKST: Harold Pinter
OVERSÆTTELSE: Klaus Rifbjerg
ISCENESÆTTELSE: Peter Kunz

Fotograf: Robin Skjoldborg

OM FORESTILLINGEN

DET PINTER’SKE EFTERÅR

I en kælder sidder to lejemordere og venter på beskeden om, hvornår de skal begå deres næste mord. Først og fremmest slår de tiden ihjel, og tilsyneladende er alt, som det plejer for de to. Men det er bestemt ikke tilfældet. En køkkenelevator sender en række mystiske madbestillinger ned til dem, og efterhånden stiger deres bekymringer og paranoia. Snart sendes makkerparret ud i en intern magtkamp. Det, der startede som en almindelig arbejdsdag, udvikler sig skæbnesvangert og ender i et fatalt forræderi.

Forestillingen varer 60 min. uden pause, alder fra 15 år

DET PINTER’SKE EFTERÅR

Sorte Hest vil have mere Pinter, og derfor tager vi tematikkerne fra hans stykker ud af scenerummet og holder en række kunsthus-arrangementer, hvor en ny ekspert til hvert arrangement vil dykke ned i et af de Pinter’ske temaer.

Hvad sker der, når man blander absurdisme og fantasi i én og samme genre? Hvordan defineres kønsrollerne i vores samfund? Føler en lejemorder skyld og anger, når han dræber? Er en morder også et menneske? Hvor autoritetstro er vi egentlig? Og hvordan placerer Pinter sig som en af sin generations litterære sværvægtere? Dette er spørgsmål der vil blive udbredt, når publikum bl.a. kan opleve en gadepræst, en dramaturg, en forhenværende chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet samt en filmaften med fremvisning af en ægte Pinterklassiker.

Det ægteskabelige trekantsdrama “Old Times” og den nervesitrende og absurde gyser “Køkkenelevatoren” udgør det Pinter’ske Efterår, og alle med en billet til en af disse er velkomne til alle kunsthusarrangementerne ganske gratis. Arrangementerne vil foregå i teatrets foyer efter en forestilling og varer en halv time. Vores hyggelige Bar Belle Epoque vil være åben, så man kan nyde et glas og samtidig blive klogere på et af Pinter-perspektiverne.

Alle arrangementer vil foregå i teatrets foyer efter aftenens forestilling. Samtlige arrangementer starter ca. kl. 21.15 og varer en halv time.

Onsdag d. 12.11.14: Holdet bag “Køkkenelevatoren” med Instruktør Peter Kunz og skuespillerne Morten Holst og Morten Brovn kickstarter kunsthus-arrangementerne for andel del af Det Pinter’ske Efterår, når de stiller op til en Q&A, hvor publikum kan få lov at stille spørgsmål om deres arbejde med denne nervesitrende Pinter-gyser.

Torsdag d. 13.11.14: Dramaturg Annelis Kuhlmann holder oplæg om Harold Pinters klassiker “Køkkenelevatoren” og det absurde teater. Hvad er grundstenene i det absurde teater og absurdisme generelt, og kan man overhovedet endeligt definere genren? Dette udbredes i oplægget med et perspektiv til Pinters placering i denne absurd absurde teatergenre.

Onsdag d. 19.11.14kl.20.00: Politiinspektør ved Vestegnens politi og forhenværende chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet Bent Isager-Nielsen fortæller om mordere. Han har været efterforskningsleder i en lang række spektakulære mordgåder, og han har set sider af livet – og døden – som få andre. Dette arbejde fortæller han om i bogen “Man jager et bæst og fanger et menneske”, hvilket danner grunden for hans oplæg.

Fredag d. 21.11.14 kl.20.00: Videoaften og Sleepover på teatret. Vi viser den klassiske og dramatiske film “Betrayal”, som er skrevet af Harold Pinter og baseret på begivenheder fra hans eget liv, hvor vi baglæns følger en syv år lang affære. Vi ser film, spiser popcorn og lytter efter spøgelser. Og de modigste tager liggeunderlag og sovepose under armen og overnatter i teatrets foyer.

Mandag d. 24.11.14 kl.20.00:kl.0.00Gadepræst Mia Rahr Jacobsen holder oplæg om skyld, anger og selvretfærdighed. Kan man dræbe uden at føle skyld og anger? Skylden presser sig på hos de to lejemordere i ”Køkkenelevatoren”, og selvom de forsøger at finde selvretfærdigheden i deres handlinger, så lurer en sort samvittighed.

Torsdag d. 27.11.14 kl.20.00Forfatter og foredragsholder Bastian Overgaard har speciale i mentale vanebrud, og han står bag den øjenåbnende Silent Sightseeing events i København og har skrevet bogen ”Verdens nemmeste meditation for rationelle mennesker”. Omdrejningspunktet for hans oplæg er stilhed. Pinter bruger stilheden som dramatisk greb i sine teaterstykker, og Bastian fortæller om potentialet i stilhed. Stilhed kan skabe større selvindsigt, styrke kreativitet og forbinde mennesker. Han giver i den forbindelse et bud på, hvorfor mange mennesker alligevel er bange for stilheden. Læs mere om Bastian på www.bastianovergaard.dk.

Torsdag d. 04.12.14 kl.20.00 Mads Walbom er veteran og var som ung soldat under krigen i Bosnien. Han står i dag bag organisationen Team Veteran, der arbejder for veteraners hjælp til selvhjælp gennem idræt og kammeratskab. Når en veteran vender hjem fra krig, sker det som et forandret menneske, og oplevelserne sætter sine præg. Holdet bag ”Køkkenelevatoren” arbejder bl.a. med et perspektiv til de soldater, som Danmark har sendt i krig for at gøre en forskel, og med hvordan det er at slå ihjel. Mads holder oplæg om, hvilke konsekvenser det har, psykisk som fysisk, at være udsendt, samt hvordan det er at vende hjem igen. www.teamveteran.dk

OMTALER

ANMELDELSER

CPH CULTURE HAR ANMELDT:

★★★★

På Teatret ved Sorte Hest fejrer man hele efteråret Nobel-pristageren Harold Pinter. Med forestillingen KØKKENELEVATOREN har man fundet kammertonen, der yder forlæget retfærdighed samtidig med at det dramatiske udtryk virker moderne.

LÆS HELE ANMELDELSEN HER

BERLINGSKE TIDENDEs
anmelder Rikke Rottensten, har anmeldt 

★★★★

“Det lille Teatret ved Sorte Hest har i årevis været specialister i det absurde teaters klassikere. Efteråret har de viet til Harold Pinter, først »Old Times« og nu »Køkkenelevatoren«.”

Læs hele anmeldelsen HER

LOVECOPENHAGEN HAR ANMELDT FORESTILLINGEN

★★★★★

“Efteråret har stået i Harold Pinters tegn på Teatret ved Sorte Hest. Først kørte ”Old Times” og nu opfører det lille og charmerende teater på Vesterbrogade endnu en af den engelske forfatter og dramatikers store klassikere; ”Køkkenelevatoren” – en forestilling, der fik mig til både at gyse og grine.

For nogle uger siden så jeg Tarantinos ”Reservoir Dogs” fra 1992. Kan du li’ den, vil du med sikkerhed også finde instruktøren Peter Kunz iscenesættelse af Harold Pinters ”Køkkenelevatoren” ganske underholdende……”

LÆS HELE ANMELDELSEN HER

Uffe Munch har anmeldt Køkken-Elevatoren:

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering    4 teatersæder

Læs hele anmeldelsen HER

Stiletterne har anmeldt Køkken-Elevatoren og Kunsthus-arrangement:

Selvom vi på ingen måde ser os selv som hestepiger, så må vi indrømme, at Den Sorte Hest er og bliver vores yndlings hest.

Efteråret har de dedikeret til Harold Pinter, og denne gang var det Køkkenelevatoren, som var under kærlig behandling.

LÆS DERES ANMELDELSE HER

Ulla Strømberg drysser 5 stjerner ud over Køkkenelevatoren på Kulturkupeen.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗
“….. Besøg det charmerende Sorte Hest og bliv opdateret på Pinter…..”

Læs hele anmeldelsen her

DET PINTER’SKE EFTERÅR

Forestillingen er anden forestilling i Det Pinter’ske Efterår.

NYHEDER // KØKKEN-ELEVATOREN

ÅRSKORT

ÅRSKORT
TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Download pressemeddelelse

TIL SKOLERNE

Vi har lavet en række skolematerialer til KØKKEN-ELEVATOREN, som kan downloades og bruges før og efter forestillingen.

KØKKENELVATOREN – Skolemateriale

Søg