VELKOMMEN TIL INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG

Start by admitting
From cradle to tomb
It isn’t that long a stay
Life is a cabaret, old chum
It’s only a cabaret, old chum
And I love a cabaret …
” *

Ja! Jeg elsker kabaret, og forhåbentlig er denne forestilling den første af en række på vores alle sammens teater på hjørnet af Vesterbrogade og Platanvej. Hvis altså en slags Gud og politikerne fra Københavns Kommune giver os lov til at fortsætte som teater i fremtiden.

Kabareten havde jo urpremiere sidste år, og i dette nu, i denne sæson, i denne tid, er jeg stolt og glad over, at Teatret ved Sorte Hest igen kan præsentere alle mennesker for netop det her lille fornemme hold.

Peter Oliver Hansen, Camilla Bendix, Olivier Antunes og Maria Stenz har skullet så grueligt meget igennem for at bane vejen til tilblivelsen af deres kabaret med den brutale titel: INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG. Og nu står de simpelthen atter klar deroppe på vores førstesal. Klar med deres egne ord og andres sangtekster og nogens tøj og egne erfaringer og nogens melodier og vores rum og nogens stole og egne stemmer.

What good is sitting alone in your room?
Come hear the music play …
” *

Hjertelig velkommen til den anden genopsætning i sæson 2023-24.

Kærlig hilsen
Maria Vinterberg
Teaterchef

* Fra Cabaret. Tekst: Fred Ebb (1966)

MARIA VINTERBERG. Foto: Robin Skjoldborg.

 

PS: Bonusinfo vedrørende ovenstående og det der med ”grueligt meget igennem”: Vi skylder en hel masse fonde og vores egen Stine Bille Olander en ekstra stor tak for, at denne forestilling har fået liv ad flere omgange.

hold-dig-vaagen-1024
holdet

INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG INDEHOLDER UDDRAG AF FØLGENDE SANGE:

7 Years
Tekst og melodi: Lukas Forchhammer/Morten Pilegaard/Stefan Forrest/Morten Ristorp Jensen/Christopher Steven Brown/David James Labrel

Hvor er alle drømmene
Tekst og melodi: Thøger Olesen/Gunnar Sandevärn/Torgny Söderberg

Jeg drømmer om en sang
Tekst og melodi: Claus Hempler

Masser af succes
Tekst og melodi: Mogens Mogensen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Kim Larsen/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs

Alle skuffer over tid
Tekst og melodi: Niels Brandt/Louis Barnholdt Clausen/Jacob Holde Bech/Asger Wissing/Anders Folke Larsen/August Vibes Fenger

I Will Survive
Tekst og melodi: Dino Fekaris/Frederick Perren

Alle har en drøm
Tekst og melodi: C.V. Jørgensen/Kasper Winding

Hjertestarter
Tekst og melodi: Rene Munk Thalund/Simon Kvamm/Kasper Toustrup/Kristian Riis/Søren Arnholt Rasmussen

Ingen bryder livets cirkel
Tekst og melodi: Gustav Winckler/A. P. Carter

Tak til livet
Tekst og melodi: Maria Stenz/Violeta Parra

Alt hvad hun ville var at danse
Tekst og melodi: Steffen Brandt

Tit er jeg glad
Tekst og melodi: B.S. Ingemann/Carl Nielsen

Hvad skal verden med sådan en som mig
Tekst og melodi: Mads W Møller/Thor Nørgaard/Ole Bjørn H Sørensen/Emil Gemmer Kromann/Mads Julius Dyrst/Andreas Dyre Odbjerg/Daniel Scheffmann

Ensomhedens gade nr. 9
Tekst og melodi: John Mogensen/John Hartford

Hvorfor er lykken så lunefuld
Tekst og melodi: C.V. Meincke/Karen Jønsson

Månestrålen
Tekst og melodi: Børge Müller/Aage Stentoft

I dit korte liv
Tekst og melodi: Poul Henningsen/ Kai Normann Andersen

I morgen er der også en dag
Tekst og melodi: Daniel Scheffmann/Emil Gemmer/Ole Bjørn H Sørensen/Andreas Dyre Odbjerg

Atter en dag
Tekst og melodi: Anne Linnet

dsc02737-2-sh-16-9

CV’ER

MARIA STENZ

maria_hat_kvadrat

Født 1940. Autodidakt skuespiller, sanger og tidligere teaterleder. Indledte sin karriere på Det Lille Teater i 1968, og i de følgende to årtier medvirkede hun i en lang række børneforestillinger, indsang børneplader og lavede radio og tv for børn. I 1972 indsang hun nummeret Goddag og farvel, der strøg direkte ind på Dansktoppen, og i 1973 slog hun sit navn fast som dansktopsanger med Hvor er alle drømmene. Fra midten af 1970’erne spillede hun desuden et stort og varieret repertoire på bl.a. Bådteatret, Hvidovre Teater og Caféteatret, og siden 1980’erne har hun overvejende beskæftiget sig med teater samt musical, kabaret og viseforedrag. I 1988 blev hun sammen med Brigitte Kolerus en del af ledelsen på Teatret ved Sorte Hest, hvor hun fortsatte som teaterchef frem til 2012 og medvirkede i en lang række forestillinger, f.eks. Stolene, Slutspil, Stuepigerne og Enetime. Af andre forestillinger kan nævnes: Godspell (Ungdommens Teater 1978), Mød mig på Cassiopeia (turné 1988), Les Miserables (Østre Gasværk Teater 1995-96), Leonora Christine (Den anden Opera 1998/1999/2001), Honk (Nørrebro Teater 2002), Slut (Teater Republique 2010), I Salomons Land (Caféteatret 2011), Tartuffe (Grønnegårds Teatret 2012) og senest Inden vi dør synger vi en sang på Teatret ved Sorte hest. Har derudover instrueret en række forestillinger på bl.a. Teatret ved Sorte Hest, Det Lille Teater og Hvidovre Teater samt været medlem af Statens Teaterråd 1984-88.


CAMILLA BENDIX 

camilla_hat_kvadrat

Født 1971. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1994. Debuterede samme år i Syg ungdom på Aarhus Teater, hvor hun var en fast del af ensemblet indtil 1997. Siden har hun været freelanceskuespiller og har haft et hav af roller på landets store og små scener, bl.a. i Rundt på gulvet, Mennesker i solen, Kreditorer, Z – Monica Zetterlund, Den skaldede sangerinde og Inden vi dør synger vi en sang på Teatret ved Sorte Hest. Derudover kan nævnes forestillinger som Vrede, De lystige koner fra Windsor, Spørg de voksne, Dæmoner, Så lever man, Et drømmespil, Kjeld & Dirch, Mefisto, Elf, Argumenter imod kvinder samt Marie Grubbe. På tv har hun medvirket i alt fra julekalenderne Emma og julemanden og Jesus og Josefine til serierne Beck, Broen II (Robertvinder for bedste kvindelige birolle), Sommer, Baseboys 3 samt Hvide Sande. På film har man bl.a. kunnet opleve hende i Der er en yndig mand (Oscarvinder for bedste kortfilm 2003) og On my Mind (Oscarnomineret for bedste kortfilm 2022). Er desuden som den eneste i Danmark uddannet fra Netflix som intimcoach i 2022.

PETER OLIVER HANSEN

peter_oliver_hansen_kvadrat-2

Født 1967. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1995. Siden sin debut samme år på Odense Teater har han medvirket i en lang række forestillinger på landets teaterscener, bl.a. Alt om min mor og Indenfor Murene på Folketeatret, De tre Musketerer, Dæmoner og Charlie og chokoladefabrikken på Østre Gasværk Teater, Det Gode Liv på Aveny-T, Den Gerrige, Pis og Ikke noget pis på Det Kongelige Teater, Mamma Mia i Tivolis Koncertsal, Lige for lige, Tartuffe og Jeppe på Bjerget på Grønnegårds Teatret, Ain’t Misbehavin’ på Vendsyssel Teater, West Side Story på Den Kongelige Opera og Genboerne på Regensen samt i Lukkede døre, Enetime, Kreditorer, Den skaldede sangerinde, Sandhed og konsekvens og Inden vi dør synger vi en sang på Teatret ved Sorte Hest. Medvirker i efteråret 2022 i West Side Story på Den Kongelige Opera.

OLIVIER ANTUNES

olivier_hat_kvadrat

Olivier Antunes er uddannet pianist fra Vestjysk Musikkonservatorium 1998 samt organist fra Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde 2015. Har desuden modtaget undervisning i New York af blandt andre Mulgrew Miller, Richie Beirach, Marc Copland og Kenny Werner. Olivier Antunes er et efterspurgt navn på den danske jazzscene med flere udgivelser bag sig, og han har spillet koncerter med blandt andre Jesper Thilo, Finn Ziegler, Søs Fenger, Johnny Griffin, Billy Hart, Alex Riel, Mads Vinding og Niels-Henning Ørsted Pedersen. Arbejder som organist i Elias Kirken på Vesterbro i København og har tidligere medvirket som kapelmester i Maskerade på Det Kongelige Teater 2017-18, Diktatoren på Nørrebro Teater 2018-19 samt Inden vi dør synger vi en sang på teatret ved Sorte Hest 2022. Har modtaget Ben Webster Prisen 1999 og Holstebro Kommunes Musik og Kulturpris 2003 samt været nomineret til to Grammyer i 2000.

inden-vi-doer-titel

INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG

Medvirkende:
Maria Stenz
Camilla Bendix
Peter Oliver Hansen
Olivier Antunes

Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling
Manuskript: Holdet
Musikalske arrangementer: Olivier Antunes
Lysdesign: Lasse Svarre Christiansen
Skræddersal: Mikael Jensen
Producent: Teatret ved Sorte Hest
Teaterchef: Maria Vinterberg
Bar- og billetchef: Mikael Jensen
Hustekniker: Sofus Sean Bassett
Teknisk afvikler: Angelique Giroir
Fotograf: Robin Skjoldborg
Grafiker: Mike Tylak
Teatersekretær og bogholder: Leah Stryhn Petersen
Kommunikationsansvarlig, dramaturg og fundraiser: Stine Bille Olander

Forhuspersonale:
Asger Birkegård Jensen, Bertram Svarre Carlson, Dagmar Richter Lassen, Josephine Grandfeldt Larsen, Laurits Schmidt Eriksen, Lykke Grønkjær Hansen, Martha Maria Matthiesen

Teatrets bestyrelse:
María Muñiz Auken (forperson), Anette Støvelbæk, Jens Thomas Levin, Peter Normann

Tak til:
Michael Olesen

INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG 2023 er realiseret med generøs støtte fra:
C.E. Jensens Fond
Københavns Scenekunstudvalg

Søg