ÅRHUNDREDETS ROSE 2002

8. apr. – 8. maj 2002

man-fre kl. 20, lør kl. 17

OM FORESTILLINGEN

”Hun lo. Og så pudsede hun næse. Hun var forkølet. Kuglen ramte hende i panden. Den ramte hende midt i en tanke. Hun var ni.”

Sådan begynder ”Århundredets Rose”
af Martin Sherman.

Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste. Rose er en overlever. Hun indvier os i sit begivenhedsfyldte liv. Det starter i en lille landsby i Ukraine under de russiske pogromer i starten af århundredet, fører hende videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warsawa. Og efter en vandring tværs gennem Europa kommer hun med skibet Exodus til Palæstina, hvor hun bliver smidt ud af englænderne. Hun ender ved et tilfælde på et andet skib, som sejler hende til Amerika, til Atlantic City hvor hun bliver hotelejer. Til sidst, som 80-årig, sidder hun og reflekterer over sit liv, over alle tabene og ikke mindst det tab, hendes barnebarns drab på en palæstinensisk pige under den sidste intifada betyder.
Monologen havde Danmarkspremiere på Rialto Teatret i 2001. Siden spillede den på Teatret ved Sorte Hest og på turne, bl.a. i Grønland.
Forestillingen fik stor bevågenhed og flotte anmeldelser.

Forestillingens ca. længde 1½ time uden pause.

MEDVIRKENDE

Pia Rosenbaum

TEKST
Martin Sherman


ISCENESÆTTELSE
Bente Kongsbøl


SCENOGRAFI
Barny Jensen

 Booking: + 45 40 85 87 10 / pia.rosenbaum@gmail.com
Producent: The Rosenmunk
Rettigheder: Arvid Englind AB

Oversættelse: Troels II Munk.

OMTALER

OPDATERES

ANMELDELSER

“En mærkelig smuk præstation, fuld af humor og intelligens” (Politiken)

“Imponerende solopræstation” (Berl. Tid.)

TIL PRESSEN

Anvendelse af vores fotos skal ske i forbindelse med omtale af forestillingen, og fotografens/grafikerens navn bedes anvendes ved brug.

Download pressemeddelelse

NYHEDER // ÅRHUNDREDETS ROSE 2002

ÅRSKORT

ÅRSKORT

Søg