LITTERATURSELSKABET

VED SORTE HEST

OM SELSKABET:

Teatret ved Sorte Hest sætter en stor ære i at opføre dansk dramatik der har en stærk tilknytning til skønlitteraturen. F.eks. opfører vi i sæson 2016-2017 forestillingen Vita & Virginia om forfatteren Virginia Woolf, Sange for en Fribytter om Tom Kristensen, Jeg vil også Kysses om HC Andersen etc. Vi har tidligere lavet forestillingen Det Springende Punkt som var baseret på Inger Christensens tekster, og hvor Karen-Lise Mynster i samarbejde med komponisten Henriette Groth havde sat musik til ordene. I forrige sæson iscenesatte teatrets chef, Maria Vinterberg, en forestilling baseret på Naja Marie Aids tekster med Sarah Boberg og Anette Støvelbæk som fortolkere af både digte og noveller.

Vi er med andre ord i fuld gang med at etablere en bro mellem teater og litteratur og vi forsker i nye former og metoder til formidling af ordene og det pågældende arrangement er skabt ud fra et ønske om at fokusere på formidlingen af performance og poesi med et internationalt præg.

 

HISTORIE:

Litteraturselskabet ved Sorte Hest blev etableret af Sorte Hests bestyrelsesmedlem Marie Scott Poulsen i 2013, og var bosiddende i hestens lokaler.
Læseklubben der var en kreds af kvinder, synes ikke at hestens litterære potentiale blev udnyttet godt nok, og etablerede derfor litteraturselskabet.
I dag er digteren Mette Moestrup kurator for selskabet og forestår arrangementerne.

NYHEDER // LITTERATURSELSKABET

Søg